sdfsdfsfdsf

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

"Ο τραμπούκος της χρονιάς" στο ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης


Το βραβείο του “τραμπούκου της χρονιάς” φαίνεται ότι διεκδικεί ένας οδηγός του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης.
Τα τέλη Αυγούστου είχε πρωταγωνιστήσει σε ρατσιστικό επεισόδιο στα Χανιά, όταν ανάγκασε μια Ρωσίδα τουρίστρια να καταβάλλει εισιτήριο για τα ανήλικα παιδιά της που δικαιούνταν δωρεάν μεταφορά με τον ισχυρισμό ότι τα δωρεάν εισιτήρια είναι μόνο για Ελληνόπουλα.
Χθες ο ίδιος οδηγός ξανακτύπησε.
Στο δρομολόγιο από Θεσαλλονίκη προς Χανιά όπου ήταν οδηγός, αρνήθηκε -κατά παράβαση του νόμου- να δεχτεί να ταξιδέψει στην καμπίνα του λεοφωρείου ένα σκυλάκι που συνόδευε μια γυναίκα, ενώ την ίδια ώρα μετέφερε ασυνόδευτο στον χώρο αποσκευών ακόμα ένα σκυλί.
Μετά την άρνηση του οδηγού να δεχτεί τη μεταφορά των δύο σκυλιών στην καμπίνα του λεοφωρείου, ειδοποιήθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η Προστασία των ζώων” και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας δύο φορές (στη Λάρισα και στη Λαμία) για να συμμορφωθεί.
Το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης καταδίκασε την τραμπούκικη συμπεριφορά του οδηγού με τον Προϊστάμενο Κίνησης Μιχάλη Τσουπάκη να ζητά δημόσια συγγνώμη και να διαβεβαιώνει ότι θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με την κείμενη στους χώρους αποσκευών των λεωφορείων απαγορεύεται η μεταφορά κάθε ζώου , ενώ επιτρέπεται η μεταφορά έως 2 κατοικίδιων υποχρεωτικά εντός της καμπίνας του λεοφωρείου, τα οποία θα πρέπει να είναι μέσα σε ειδικό κλουβί μεταφοράς και να έχουν θεωρημένο βιβλιάριο εμβολίων.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων δήλωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του οδηγού ώστε να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι:
"Ένα ακόμα περιστατικό απαράδεκτης συμπεριφοράς σε διαδρομή του ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνης, καταγγέλλει η Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων, Νατάσσα Μπομπολάκη, η οποία ενημερώθηκε  από επιβάτισσα  του υπεραστικού λεωφορείου που αναχωρησε  στις  11.30 πμ απο Θεσσαλονίκη  με προορισμό τα Χανιά και μετά το Ρέθυμνο, οτι ο οδηγός του λεωφορείου, αριθμός 61 και με πινακίδες κυκλοφορίας ΗΚΖ-7117, οτι μετεφερε ενα μικρόσωμο  ζώο, ασυνόδευτο   καθώς και το δικό της  μικρόσωμο επίσης ζώο στο χωρο των αποσκευών.
O "νταής"  οδηγός, παρά τις συστάσεις  των αρμοδίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τις προσπάθειες  της  ιδιοκτητριας του  ενός σκύλου αρνηθηκε  να μεταφέρει, ως όφειλε και υποχρεούτο    τα ζώα  στην καμπίνα  των επιβατών.


 

Στις εκκλήσεις της κοπέλας  η οποια  ετοιμαζόταν  να καλέσει την αστυνομία ο οδηγός φέρεται να  της ειπε: "Ή κατεβαινεις  τωρα απο το λεωφορείο μαζί με το σκυλί σου  και τις αποσκευές  σου  ή φευγω  τωρα αμεσως",  όλα αυτά εχοντας αναμένη την μηχανή του. Η κοπέλα αναγκάστηκε  να  ταξιδέψει  και  λιγο μετά  ενημέρωσε την κ. Μπομπολάκη για το περιστατικό.  
 
Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία αλλά και  το υπουργείο  Μεταφορών,  στο Σώμα  Επιθεωρητών Ελεγκτών του  Υπουργείου οι οποίοι και επικοινώνησαν αμέσως με τον Προεδρο  του ΚΤΕΛ  Χανίων, τον ενημερώνουν για  την σταση  του  οδηγού. Άμεσα ο κ. Τσουπάκης επικοινώνησε με τον  οδηγό και τουζήτησε να ανεβάσει  τα δυο ζώα  στην καμπίνα.
 
Παρά ωστόσο το γεγονός ότι ο οδηγός δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί, όταν το λεωφορείο έφτασε στην Λάρισα όπου στο σταθμό είχε ήδη φτάσει η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί και εκπρόσωποι των φιλόζωων διαπίστωσαν ότι τα δύο μικρόσωπμα σκυλάκια είχαν παραμείναι στη μπαγκαζιέρα του λεωφορείου...



 

Στη  σύσταση της αστυνομίας να τα ανεβάσει επάνω στο διάδρομο ο οδηγός απάντησε ότι άλλο οι άνθρωποι και άλλο τα ζώα!
 
Στην Λάρισα παρά  την κινητοποίηση  που ειχε γίνει, αρνήθηκε να τα ανεβάσει επάνω δηλώνοντας... αλλεργικός...ενώ διαβεβαιωνε  τους πάντες  εκεί ότι έχει μεταφέρει εκατοντάδες σκυλιά έτσι και κανένα δεν έπαθε τίποτα, ότι αερίζεται ο χώρος και δεν υπάρχει πρόβλημα. 
 
Εν τέλει οι δύο αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι εάν δεν ανεβάσει τα δύο σκυλιά επάνω θα αναγκαστούν να τον μεταφέρουν στο αυτόφωρο και να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας για την τύχη του λεωφορείου και των επιβατών. Η αστυνόμος ήταν πολύ δεκτική στο να προχωρήσει η διαδικασία αλλά σκεφτόταν την ταλαιπωρία όλων των επιβατών για αυτό του έδωσε χρόνο. Ακόμα και τότε ο οδηγός παρέμεινς ανένδοτος και εριστικός.
 
Με τα πολλά και με τις συστάσεις της αστυνομίας τα ανέβασε επάνω τα ζώα απειλώντας και την ιδιοκτήτρια του σκύλου ότι μπορεί τώρα να τα ανεβάσει αλλά θα τα πάρει στη Λαμία και θα τα πετάξει έξω..."
Βαρδής Καλογεράκης
 
 http://www.neatv.gr/el/14798/apisteiti-ipothesi-and-quot-maikias-and-quot-apo-odiio-toi-ktel-chanion-rethimnis.php

1 σχόλια:

Τον Αύγουστο του 2012 εκανα την διαδρομή Ρέθυμνο -Χανιά με το κτελ ώστε να παρω το καράβι και να ταξιδέψω για Πειραιά , εχοντας μαζι μου την μικρη μου κόρη , την γιαγιά ,το σκυλάκι μας ( ενα μαλτεζακι 4 κιλων μεσα στο κλουβάκι του ) και αρκετές βαλίτσες. Αφου τακτοποιήσαμε τις βαλίτσες μας στη μπαγκαζιέρα του λεωφορείου επιβιβαστήκαμε και εμεις μεσα στην καμπίνα μαζι με το σκυλάκι μας . Όταν μας ειδε ο οδηγής αρνήθηκε κατηγορηματικά να ξεκινήσει το λεωφορειο παρα μονο οταν το σκυλι θα έμπαινε στην μαγκαζιέρα με τις αποσκευές ...Περιτό να σας πω οτι επακολούθησε ενας πανικός .....,εαν αργούσε να ξεκινήσει το λεωφορείο μαζι με εμας και οι υπόλοιποι επιβατες θα χάναμε το καράβι....Τι να του εξηγούμε τι λεει ο νομος , τι να τον κουβετιάζουν οι συνάδελφοι του , τι την εγκύκλιο κατεβάσαμε απο το internet και να του την διαβάζουμε ..τίποτα εκείνος , ανένδοτος , το σκύλι να μπει στην μπακγαζιέρα φωναζε δύνατα και με νεύρα ,(ενας κακος χαμός ), ωστόσο το λεωφορείο ακίνητο .Το αποτέλεσμα? Ενας αλλος οδηγος μας δέχτηκε στο δικό του λεωφορείο και παρὀλου που η γραμμή του δεν έμπαινε στο λιμάνι μας άφησε εξω ακριβώς απο την πόρτα του καραβιού !!
Οσο λοιπον κι αν αγαπώ την Κρητη και τους κρητικούς της , θεωρώ απαράδεκτο να συμπεριφέρονται κατα αυτον τον απάνθρωπο , απολίτιστο , ξεφτιλιστικό και αφιλόζωο τρόπο ..Δεν σεβάστηκε τιποτα ο συγκεκριμένος οδηγος , ουτε τους νομους , ουτε τους επιβάτες του , ουτε τους κανονισμούς , ουτε που θα χαναμε το καράβι μας . Πραγματικα λυπάμαι πολύ που υπαρχουν ακομα τέτοιοι άνθρωποι .

Δημοσίευση σχολίου