Eίναι γεγονός ότι το Android φιλοξενεί περισσότερα malware από ότι η πλατφόρμα του iOS και αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ανοιχτό οικοσύστημα του. Έτσι οι μηχανικοί της Google προσπαθούν συνεχώς να ανακαλύπτουν τρόπους να τα εντοπίζουν.
Ένα πρόσφατο άρθρο του Digital Trends περιγράφει πώς γίνεται αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Google.
Σύμφωνα με την Google λοιπόν, η κάθε εφαρμογή έχει σαρωθεί για malware και άλλα exploits πριν καταλήξει στο Play Store.
Όμως έχουμε παρατηρήσει ότι οι σαρώσεις δεν βοηθούν πάντα, και κάθε app που κατεβάζετε θα μπορούσε να περιέχει κάποιο malware ή άλλα άγνωστα exploits.
Για να καταπολεμηθεί αυτό, η Google δοκιμάζει κάθε εφαρμογή μέσω μιας συσκευής Android. Πραγματοποιεί δηλαδή την εγκατάσταση κανονικά από το Play Store σε ένα κανονικό περιβάλλον κάποιας συσκευής. Μετά περιμένει συλλέγοντας τις πληροφορίες που μεταδίδονται μεταξύ της συσκευής και των διακομιστών της Google.
Εάν μια εφαρμογή προσπαθεί να διακόψει την επικοινωνία μεταξύ των διακομιστών της Google και της συσκευής, οι μηχανικοί αναλύουν τα στοιχεία σύνδεσης και ανακαλύπτουν τι εγκατέστησε η εφαρμογή.
Να αναφέρουμε ότι ο παραπάνω είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιεί η Google για να προστατεύσει τους χρήστες του Android.
Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι καμία από τις διαδικασίες αυτές δεν είναι τέλεια και μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε εφαρμογές με Μalware από το Play Store.
http://www.trelokouneli.gr/h-google-brike-25-000-android-efarmoges-me-malware/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου