sdfsdfsfdsf

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Προειδοποιητικές βολές από αμερικανικό αντιτορπιλικό κατά ιρανικών πλοίων στον Περσικό

Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έριξε τρεις προειδοποιητικές βολές εναντίον τεσσάρων ιρανικών πλοίων ταχείας επίθεσης τα οποία το είχαν πλησιάσει κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα κοντά στα Στενά του Χορμούζ, είπαν σήμερα στο Ρόιτερς δύο αξιωματούχοι προσκείμενοι στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ.
Το επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή και μεταδόθηκε πρώτα από το Ρόιτερς, την ώρα που ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.
Τον Σεπτέμβριο, ο Τραμπ διεμήνυσε πως όποιο ιρανικό πλοίο παρεμποδίζει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στον Κόλπο θα "πυροβολείται".
Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο να μείνουν ανώνυμοι, δήλωσαν πως το USS Mahan είχε ραδιοεπικοινωνία με τα σκάφη του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης αλλά αυτά δεν αποκρίθηκαν στα αιτήματα να επιβραδύνουν και συνέχισαν να υποβάλλουν ερωτήσεις στο Mahan.
Το αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού εκτόξευσε προειδοποιητικές φωτοβολίδες και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έριξε επίσης ένα καπνογόνο πριν ριφθούν προειδοποιητικά πυρά.
Τα ιρανικά σκάφη έφθασαν σε απόσταση 800 μέτρων από το Mahan, το οποίο συνόδευε άλλα δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, είπαν.
   
Εκπρόσωποι των Φρουρών της Επανάστασης και της ομάδας του Τραμπ για τη μετάβαση της εξουσίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.
Η χρόνια αμοιβαία εχθρότητα αμβλύνθηκε όταν η Ουάσινγκτον ήρε ορισμένες κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης πέρυσι έπειτα από μία συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν. Ωστόσο παραμένουν σοβαρές διαφορές για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν καθώς και για τις συγκρούσεις στη Συρία και στο Ιράκ.
Ένας αξιωματούχος υπενθύμισε πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν περιστασιακά.
Τον Αύγουστο, άλλο ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έριξε προειδοποιητικά πυρά προς την κατεύθυνση ενός ιρανικού σκάφους ταχείας επίθεσης που προσέγγισε δύο πλοία των ΗΠΑ.
Τον Ιανουάριο του 2016, το Ιράν άφησε ελεύθερους δέκα ναύτες των ΗΠΑ τους οποίος είχε αιχμαλωτίσει και κρατήσει για μικρό χρονικό διάστημα.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως τα προειδοποιητικά πυρά που ερρίφθησαν την Κυριακή είναι μόνο μία από επτά αλληλεπιδράσεις που είχε το Mahan με ιρανικά σκάφη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όμως οι υπόλοιπες εκτιμήθηκε ότι ήταν ασφαλείς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.trelokouneli.gr/proeidopoihtikes-boles-apo-amerikaniko-antitorpiliko-kata-iranikon-ploion-ston-persiko/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου