sdfsdfsfdsf

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η Πορτογαλία πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Πορτογαλία πρωταθλήτρια Ευρώπης: 1-0 τη Γαλλία στην παράταση



Η Πορτογαλία έγραψε ιστορία. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός παιχνιδιού από το 25’, τον Ρουί Πατρίσιο να βγάζει τα… πάντα στο ματς, τον Σάντος να κάνει άριστο κοουτσάρισμα και τον Έντερ να αποτελεί την «χρυσή» αλλαγή, αφού σκόραρε στο 109’ της παράτασης, οι Ίβηρες πήραν το πρώτο Euro της ιστορίας τους, επικρατώντας 1-0 της οικοδέσποινας Γαλλίας!

Το ματς



Το ματς ξεκίνησε όπως το περιμέναμε. Οι Γάλλοι πίεζαν ψηλά και αναζητούσαν ένα γρήγορο γκολ που θα ξεκλείδωνε την αντίπαλη άμυνα, με τους Πορτογάλους να ψάχνουν μια αντεπίθεση για να κτυπήσουν! Ωστόσο, οι Ίβηρες είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 4’ αλλά το σουτ του Νάνι από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ. Μετά από αυτή τη στιγμή, τα πάντα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για τους Πορτογάλους.

Οι Γάλλοι δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες με τους Γκριζμάν, Ζιρού και Σισοκό να μην μπορούν να νικήσουν τον Ρουί Πατρίσιο που ήταν εξαιρετικός. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Κ. Ρονάλντο που είχε δεχθεί ένα κτύπημα από τον Παγέ την ώρα του ματς, δεν κατάφερε να συνεχίσει και αποχώρησε με φορείο αλλά και δάκρυα στα μάτια από τον αγωνιστικό χώρο. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 34’ όταν ο Σισοκό με τρομερό τακουνάκι πέρασε τον Γουίλιαμ Καρβάλιο και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρε της Πορτογαλίας έδιωξε δύσκολα.

Η εικόνα των δύο ομάδων στην επανάληψη ήταν παρόμοια με αυτή που είχαν στο πρώτο μέρος. Η μεν Γαλλία προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις, η δε Πορτογαλία αμυνόταν εξαιρετικά και προσπαθούσε να χτυπήσει στις κόντρα επιθέσεις. Οι «τρικολόρ» έφθασαν μια ανάσα από το γκολ στο 66’ αλλά ο Γκριζμάν έπειτα από συστημένη σέντρα του Κομάν, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Εννιά λεπτά μετά, ο Ζιρού έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ρουί Πατρίσιο έδιωξε δύσκολα.

Η Πορτογαλία έδειχνε να συμβιβάζεται με την ιδέα της παράτασης, ωστόσο λίγο έλειψε στο 80’ να σοκάρει τους Γάλλους. Ο Νάνι έκανε από τα δεξιά τη σέντρα-σουτ, ο Γιορίς έδιωξε με δυσκολία και στην επαναφορά ο Κουαρέσμα έκανε το ψαλιδάκι αλλά ο πορτιέρε της Τότεναμ μπλόκαρε τη μπάλα. Τρία λεπτά μετά ο Ρουί Πατρίσιο είπε και πάλι «όχι», αυτή τη φορά στη βολίδα του Σισοκό. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς, αφού στο 2 λεπτό των καθυστερήσεων, οι «τρικολόρ» άγγιξαν το γκολ και την κούπα. Ο Εβρά έκανε την συρτή σέντρα, ο Ζινιάκ έγινε κάτοχος της μπάλας, «χόρεψε» τον Πέπε αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στην παράταση η Πορτογαλία έδειξε ότι είχε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα! Αρχικά, στο 104’ ο Γιορίς έδιωξε την κεφαλιά του Κοσιελνί, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους της παράτασης, η εκτέλεση φάουλ του Ράφαελ Γκερέιρο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Η ομάδα του Σάντος είχε σαφές πλάνο στην παράταση και στο 109’ πάγωσε το «Stade de France».

Ο Έντερ έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ρόλαρε πάνω στον Κοσιελνί και με ένα πολύ δυνατό σουτ, νίκησε τον Γιορίς και… έστειλε στα ουράνια Φερνάντο Σάντος, Κριστιάνο Ρονάλντο, συμπαίκτες και συμπατριώτες του!

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίτσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Ρενάτο Σάντσες (79’ Έντερ), Άντριεν Σίλβα, Κ. Ρονάλντο (25’ Κουαρέσμα), Νάνι.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Σανιά, Κονσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό (110’ Μαρσιάλ), Γκριζμάν, Παγέ (58’ Κομάν), Ζιρού (78’ Ζινιάκ).

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Γήπεδο: «Stade de France»

Πηγή: Sport-fm.gr
http://www.news.gr/athlhtika/podosfairo/article/272234/h-portogalia-protathlhtria-evrophs-1-0-th-gallia-s.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου