sdfsdfsfdsf

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία για τα κοιτάσματα της Κρήτης: "Έχεις μια Ελλάδα που πεινάει και καθυστερείς την ανάσταση; "

kit231113.jpg
 
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξαπέλυσε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, σχετικά με τα κοιτάσματα στα νότια της Κρήτης.
Ο κ. Φώσκολος, ο οποίος εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι στην περιοχή υπάρχει κολοσσιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου, υποστηρίζει ότι το υπουργείο κρύβει στο συρτάρι τα αποτελέσματα από τις σεισμικές έρευνες που έκανε η νορβηγική εταιρία PGS, τα οποία έχουν παραδοθεί από τις αρχές του μήνα. «Το υπουργείο κρύβει τα στοιχεία, κανένας δε λέει τι είπανε στο υπουργείο, τα κρύβουμε, τα βάζουμε στο συρτάρι, είναι ντροπή. Όλα γίνονται κρυφά, κάτω από το τραπέζι, τη στιγμή που όλοι μιλάνε για διαφάνεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι να μπορέσουμε να πάμε λίγο γρήγορα, όμως, φοβάμαι πολύ γιατί έχει περάσει πάνω από ενάμισης χρόνος για να υπογραφούν οι συμβάσεις, φανταστείτε να έρθουν μεγάλες εταιρείες και να περιμένουν την υπογραφή άντλησης. Αυτό κάνει η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, για να αρχίσει η έρευνα είναι μεγάλες οι καθυστερήσεις, δεν επιτρέπεται, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο ή όχι. Έχεις μια Ελλάδα που πεινάει και προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και καθυστερείς την ανάσταση ενώ έχουν βρεθεί στόχοι και εταιρείες;».
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο κάνει λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία και για 15 οικόπεδα, που θα δημιουργηθούν, χωρίς να διευκρινίζει όμως τις ακριβείς τοποθεσίες.

patris.gr
 http://arouraios.gr/2013/11/kataggelia-gia-ta-koitasmata-ths-kriths-quot-echeis-mia-ellada-pou-peinaei-kai-kathustereis-thn-anastash-quot/#sthash.JbPv9bRd.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου