sdfsdfsfdsf

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Παροχή νέου δανείου από την ΕΤΕπ στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα 40 εκατ. ευρώ!

Τη χορήγηση 40 εκατ. ευρώ για τη στήριξη νέων δανείων προς μικρές επιχειρήσεις από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους ανέργους, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Η εν λόγω συμφωνία, η οποία υπεγράφη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αποτελεί την πρώτη παροχή δανείου από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δεξιότητες και θέσεις εργασίας-Επένδυση για τη Νεολαία» και περιλαμβάνει τη χορήγηση 20 εκατ. ευρώ μετά από νέο αίτημα και 20 εκατ. ευρώ από μία υπάρχουσα γραμμή πίστωσης. Στόχος είναι η στήριξη των επενδύσεων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η παροχή κεφαλαίου κίνησης σε επιλέξιμες επενδύσεις για την απασχόληση των νέων.
   
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και μαζί να βοηθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους νέους», δήλωσε ο Τζόναθαν Τέιλορ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπεύθυνος για τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΤΕπ, κατά τα τελευταία έτη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χορήγησε συνολικά 175 εκατ. ευρώ για παροχή δανείων από την Παγκρήτια. Από αυτά, τα 155 εκατ. ευρώ έχουν στηρίξει τις επενδύσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι κατασκευές και η εμπορία προϊόντων διατροφής.



http://www.trelokouneli.gr/nea-sumfonia-ths-pagkritias-me-thn-etep-gia-thn-apascholhsh-ton-neon/

Το γάλα κατσαρίδας ίσως αποτελέσει το τρόφιμο του μέλλοντος

Μπορεί η σκέψη τους και μόνο να προκαλεί ανατριχίλα, αλλά οι… κατσαρίδες μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί για τη διατροφή του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού στον πλανήτη μας.
Μια διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε μια ακολουθία κρυστάλλων πρωτεΐνης που βρίσκεται στο μέσο έντερο των κατσαρίδων. Αν και οι περισσότερες κατσαρίδες δεν παράγουν στην πραγματικότητα γάλα, το είδος Diploptera punctate είναι το μοναδικό που γεννά ζωντανά κατσαριδάκια, έχει αποδειχθεί ότι παράγει ένα είδος «γάλακτος» που περιέχει κρυστάλλους πρωτεΐνης για να ταΐσει τα μωρά της.
Το «γάλα» αυτό είναι τέσσερις φορές πιο θρεπτικό από το αγελαδινό γάλα.
Και μόνο το γεγονός ότι ένα έντομο παράγει γάλα είναι συναρπαστικό. Αυτό όμως που γοήτευσε τους ερευνητές είναι το γεγονός ότι ο κάθε ένας κρύσταλλος πρωτεΐνης περιέχει περισσότερο από τρεις φορές την ενέργεια που βρίσκει κανείς στην αντίστοιχη ποσότητα στο βουβαλίσιο γάλα (το οποίο έχει περισσότερες θερμίδες από το κανονικό γάλα).
   
Προφανώς το… άρμεγμα μιας κατσαρίδας δεν είναι η πιο εφικτή επιλογή, οπότε η διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής ερευνητές του Ινστιτούτου Βιολογίας, Βλαστικών Κυττάρων και Αναγεννητικής Ιατρικής στην Ινδία αποφάσισαν να βρουν την αλληλουχία των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των κρυστάλλων πρωτεΐνης γάλακτος για να δουν αν θα μπορούσαν κάπως να τα αναπαράγουν στο εργαστήριο.
Το μέλος της ομάδας, Sanchari Banerjee, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Times of India πως «οι κρύσταλλοι είναι σαν ένα πλήρες φαγητό, έχουν πρωτεΐνες, λιπαρά, σάκχαρα. Εάν κοιτάξεις την αλληλουχία των πρωτεϊνών, όλες τους έχουν τα ουσιώδη αμινοξέα».



http://www.trelokouneli.gr/to-gala-katsaridas-isos-apotelesei-to-trofimo-tou-mellontos/

Μακελειό στην Ιαπωνία – Σκότωσε 19 ανθρώπους και τραυμάτισε 45

Ένας άνδρας στην Ιαπωνία συνελήφθη την Τρίτη καθώς σκότωσε 19 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 45 με ένα μαχαίρι.
   
Η επίθεση έλαβε χώρα σε περιοχή κοντά στο Τόκιο και δράστης είναι ένας 20χρονος που συνελήφθη.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας, από τους τραυματίες οι 20 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.



http://www.trelokouneli.gr/makelio-stin-iaponia-skotose-19-anthropous-ke-travmatise-45/

Απήγαγαν την πεθερά του Ecclestone και ζητούν απίστευτα λύτρα


Θύμα απαγωγής έπεσε η πεθερά του επικεφαλής της F1, Bernie Ecclestone.

Δύσκολες ώρες για τον Bernie Ecclestone, αφού η πεθερά του έχει απαχθεί, σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας.
Η Aparecida Schunck έχει πέσει στα χέρια απαγωγέων από το απόγευμα της Παρασκευής στο Σάο Πάουλο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό "Veja".
Μάλιστα, οι απαγωγείς ζητούν 32.000.000 ευρώ σε τέσσερις σακούλες για να την αφήσουν ελεύθερη.
Το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει απαιτηθεί ποτέ σε απαγωγή ως λύτρα, σύμφωνα με τα μέσα χώρας.
Ο 67χρονη γυναίκα είναι η μητέρα της Fabiana Flosi, της τρίτης συζύγου του 85χρονου επικεφαλής της Formula 1, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 2.700.000.000 ευρώ.
Ο γάμος της 38χρονης με τον Ecclestone πραγματοποιήθηκε το 2012, ενώ γνωρίστηκαν το 2009, με τη Flosi να εργάζεται για το GP της Βραζιλίας.


http://www.contra.gr/Motorsport/World/Formula1/aphgagan-thn-pethera-toy-ecclestone-kai-zhtoun-apisteyta-lutra.4188363.html


Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η μεγάλη απάτη με τον αριθμό 2311807050 «goodbye»

Μεγάλη απάτη με τηλεφωνικές κλήσεις που οδηγούν σε χρεώσεις που...ζαλίζουν, έχουν στήσει επιτήδειοι, οι οποίοι μπορούν και χρεώνουν τους λογαριασμούς μέσα από αναπάντητες κλήσεις, ή από κλήσεις κατά τις οποίες καλούν και είτε μιλούν αγγλικά, είτε δεν μιλούν καθόλου.
Ο αριθμός που χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν αυτές τις κλήσεις (ή τουλάχιστον ο αριθμός που φαίνεται στις οθόνες των τηλεφώνων μας) είναι ο 2311807050. Συνήθως καλούν, δεν μιλούν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακούγεται η λέξη «goodbye» και η γραμμή κλείνει.
Κάποιοι άλλοι χρήστες καταγγέλουν πως από τον συγκεκριμένο αριθμό δέχονται κλήσεις αργά το βράδυ και γενικά ακατάλληλες ώρες, όπου και πάλι δεν μιλά κανείς για κάποιο χρονικό διάστημα και η γραμμή κλίνει στη συνέχεια. Σύμφωνα με το ''Πρώτο Θέμα'', όσοι επιχείρησαν να πάρουν πίσω τον συγκεκριμένο αριθμό για να διαπιστώσουν από πού προέρχεται η κλήση, το μόνο που ακούνε είναι μουσική. Τέλος πολλοί είναι οι καταναλωτές που δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον συγκεκριμένο αριθμό, καταγγέλουν ότι είδαν αδικαιολόγητα «φουσκωμένο» τον λογαριασμό του τηλεφώνου τους.
Προσοχή λοιπόν, αν δείτε τον συγκεκριμένο αριθμό στην οθόνη του τηλεφώνου σας μην απαντήσετε.

http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/273239/h-megalh-apath-me-ton-arithmo-2311807050.html

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Συνέλαβαν τον ιδρυτή του Kickasstorrents και έκλεισαν το site

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον 30χρονο Ουκρανό Artem Vaulin, ιδρυτή του Kickastorrents. O Artem είναι μέσα, με τις κατηγορίες της απάτης, της σύστασης συμμορίας για τη διάπραξη εγκλήματος και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

To Kickasstorrents που ξεκίνησε το 2008, είναι ένα site από το οποίο, εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, “κατέβαζαν” καθημερινά με την μορφή torrent, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, σειρές, ταινίες, παιχνίδια και διάφορα άλλα αρχεία.

O Vaulin, συνελήφθη στην Πολωνία, μετά από εντολή που δόθηκε από τις ΗΠΑ, καθότι ο Ουκρανός διέθετε και παράνομο server στο Chicago.Ο 30 χρόνος  φαίνεται να είναι εκτός από ιδρυτής και ο εγκέφαλος του kickasttorrents, του μεγαλύτερου site παράνομου ¨κατεβάσματος¨ υλικού στον κόσμο, σύμφωνα με το αμερικάνικο υπουργείο, καθώς υπολογίζεται ότι από το site έχει ¨κατέβει¨ υλικό που κοστολογείται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Όλοι οι ιστότοποι του kickass.to έχουν κατασχεθεί και το site δεν είναι πλέον online.


http://luben.tv/stream/85861

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Microsoft: Ο στόχος για 1 δισ. Windows 10 συσκευές δεν είναι εθικτός

Η Microsoft παραδέχτηκε πρόσφατα ότι μάλλον είναι απίθανο να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει όταν κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, δηλαδή ότι έως το 2018 τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο συσκευές θα τρέχουν στα Windows 10.
Η εταιρεία είχε κάνει την ανακοίνωση του στόχου της το περασμένο έτος, με τη σιγουριά ότι η νέα πλατφόρμα θα είχε τεράστια επιτυχία, ειδικά αφού ήταν διαθέσιμη ως δωρεάν αναβάθμιση για όσα συστήματα είχαν παλαιότερες εκδόσεις των Windows.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα Windows 10 έχουν φτάσει τις 350 εκατομμύρια συσκευές, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ο στόχος του 1 δισεκατομμυρίου ίσως είναι υπεραισιόδοξος.
«Είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδό μας μέχρι σήμερα, αλλά επειδή έχουμε επικεντρωθεί στον τομέα της τηλεφωνίας, πιστεύουμε ότι θα μας πάρει περισσότερο χρόνο να φτάσουμε τις 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές», αναφέρει η Microsoft σε ανακοίνωσή της.
Η Microsoft υποστηρίζει ότι ο λόγος που δεν έχει φτάσει κοντά στο στόχο οφείλεται κατά ένα μέρος στις επιχειρήσεις της που αφορούν στα smartphones, ωστόσο η κινητή πλατφόρμα δεν έχει ισχυρή βάση χρηστών και είναι μάλλον απίθανο να ενισχύσει σημαντικά τον συνολικό αριθμό των συσκευών που χρησιμοποιούν τα Windows 10.
Είναι επίσης πιθανό ότι η εγκατάσταση του λειτουργικού σε φορητούς υπολογιστές και άλλα desktop μηχανήματα δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση, όπως ήλπιζε η εταιρεία, ιδίως αν ληφθούν υπόψη ορισμένες αρνητικές αντιδράσεις στην «εξαναγκασμένη» ενημέρωση στα Windows 10, χωρίς την άδεια των χρηστών.
Η δωρεάν αναβάθμιση λήγει σε μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι αυτό θα επηρεάσει σημαντικά την αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων που θα ενσωματώνουν την τελευταία έκδοση των Windows.



http://www.news.gr/tech/tech-nea/article/273132/microsoft-o-stohos-gia-1-dis-windows-10-syskefes.html

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Πριν και μετά τα τανκς Ο ισχυρός σουλτάνος, το υπονομευμένο πραξικόπημα και ένα μπρα-ντε-φερ που συνεχίζεται

Γράφει; Κώστας Φουρίκος

Η Τουρκία έζησε το βράδυ της Παρασκευής -και μαζί της ολόκληρος ο κόσμος – μια απίστευτη νύχτα. Εικόνες από το βαθύ και κατάμαυρο παρελθόν των στρατιωτικών πραξικοπημάτων της γείτονος μέσα σε λίγα λεπτά πάγωσαν τα πάντα.

Τανκς στο Βόσπορο και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, κλειστές γέφυρες, στρατιώτες στην Ταξίμ, περικύκλωση του κοινοβουλίου στην Άγκυρα και άρματα μάχης που στρέψανε τα όπλα τους προς τα εκεί που στέκει το λεγόμενο και «παλάτι του Σουλτάνου», η οικία δηλαδή του Ερντογάν. Κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης του Στρατού, ομηρία / σύλληψη τους Αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, έλεγχος της κρατικής τηλεόρασης κι ένα μήνυμα που διαβάστηκε από νεαρή δημοσιογράφο «ο στρατός αναλαμβάνει την εξουσία». Όλα δείχνανε πως το πραξικόπημα γίνεται όντως αλλά και ότι πετυχαίνει. Λίγες ώρες μετά ότα πάντα φαίνονται αλλαγμένα. Τι είχε συμβεί; Και κυρίως πως η εξήγηση του τι είχε συμβεί μπορεί να μας δείξει την κατεύθυνση της επόμενης μέρας στη γειτονική χώρα;

1.Ποιοι έκαναν το πραξικόπημα;

Όπως φαίνεται πλέον από την έκταση των συλλήψεων και των άμεσων αλλαγών / καθαιρέσεων που λαμβάνουν χώρα με τρομαχτικό εύρος αυτή τη στιγμή (και ενώ ακόμη δεν έχουν παραδοθεί όλοι οι πραξικοπηματίες ούτε έχουν σβήσει όλες οι εστίες της έντασης) μιλάμε για ένα όχι αμελητέο τμήμα του στρατού.
Ένα σημαντικό κομμάτι (υπό τον Μουχαρέμ Κοσέ, όπως γράφεται χωρίς να έχει διαψευστεί) που είχε άμεση σχέση στο επιτελικό κομμάτι της σχεδίασης και υλοποίησης του πραξικοπήματος. Όντως δε μιλάμε για ολόκληρη την ηγεσία του στρατού -κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο στη βάση των προσπαθειών του ίδιου του συστήματος εξουσίας του Ερντογάν τα τελευταία χρόνια-  αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, πως πολλές φορές στην ιστορία, τα πραξικοπήματα εξελίσσονται καταρχήν από κάποιες δυνάμεις που παίρνουν την πρωτοβουλία, από άλλες που γνωρίζουν και προτιμούν να μένουν ή να φαίνονται ανενεργές και από τρίτες που χωρίς να είναι στον όποιο σχεδιασμό απλά επιλέγουν να μην δράσουν μέχρι τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν προς τα πού κλίνουν.
Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων στρατιωτικών ότι δεν στηρίζουν το πραξικόπημα (αρχηγός ναυτικού, αρχηγός ειδικών δυνάμεων) αναδεικνύουν όλες τις παραπάνω πλευρές. Έγιναν τέσσερις ώρες περίπου μετά την αρχική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων και ενώ είχε αρχίσει ήδη να διαφαίνεται ότι αλλάζει η τροπή των πραγμάτων. Δείχνουν όντως ότι το πραξικόπημα δεν είχε τη στήριξη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων εξ αρχής, αλλά μάλλον ούτε και κάποια σοβαρή ενεργή αντίθεση από αυτή. Η αντικάτασταση επίσης από τον Ερντογάν σε ενεργό χρόνο του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων (που βρίσκονταν υπό κράτηση) με τον αρχηγό της πρώτης στρατιάς (που χαρακτηρίζεται ως πιο έμπιστος) ενισχύει έναν τέτοιο σκεπτικό. Ακόμη και ο προβληματισμός για το πώς δεν υπήρξε καμία αντίσταση από άλλο κομμάτι του στρατού τις πρώτες ώρες, ούτε είχαν γίνει εγκαίρως αντιληπτές οι -αν μη τι άλλο όχι αμελητέες- κινήσεις των πραξικοπηματιών για να αποτραπούν εν τη γενέσει τους, μπορεί να ενταχθεί στο κάδρο της προσπάθειας ακτινογραφίας για τη στάση του στρατού.
2. Η σημερινή κατάσταση του στρατού

Το στράτευμα παραμένει ένας παραδοσιακός πόλος εξουσίας στην Τουρκία με το δικό του στελεχιακό δυναμικό που παραδοσιακά εμφορείται στην πλειοψηφία του από την κεμαλική εθνικιστική ιδεολογία μιας Τουρκίας ισχυρής περιφερειακής δύναμης, μιας Τουρκίας με αδιασάλευτη τη φυσιογνωμία του κοσμικού κράτους. Τα στελέχη αυτά πρέπει να σημειώσουμε όπως δείχνει και το παρελθόν ως προς τη μηχανική που τα αναδεικνύει και τα γαλουχεί, δεν ταυτίζονται με την ηγεσία του πολιτικού προσωπικού του κεμαλικού στρατοπέδου όπως είναι πχ σήμερα ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Χτες από την πρώτη στιγμή, θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει τα στοιχεία αυτού του παραδοσιακού κεμαλισμού, στην ίδια την ανακοίνωση των πραξικοπηματιών: «Η επαναφορά της κοσμικής εξουσίας» που διακυβεύεται πλάι πλάι με «την αποκατάσταση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» βρέθηκε στην προμετωπίδα του «Συμβουλίου της Ειρήνης στην Τουρκία» όπως αυτοπαρουσιάστηκε η ομάδα των πραξικοπηματιών.
Και όμως από την πρώτη στιγμή πολλοί αναλυτές ως και η ίδια η κυβέρνηση δεν δίστασαν να φωτογραφίσουν ή και να κατονομάσουν το πραξικόπημα ως πρωτοβουλία του «συστήματος Φετουλάχ Γκιουλέν» που δεν τοποθετείται στο κεμαλικό στρατόπεδο αλλά στη λεγόμενη «μετριοπαθή ισλαμιστική πτέρυγα» του πολιτικού σκηνικού στην Τουρκία, κομμάτι στο παρελθόν του ίδιου του AKP , του κόμματος Ερντογάν. ( Ο Γκιουλέν στην πραγματικότητα αποτελεί ένα από τα πιο ιδιόμορφα πρόσωπα της τουρκικής πολιτικής σκηνής. Ισλαμιστής, ιμάμης και καθοδηγητής του ίδιου του Ερντογάν, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας Ζαμάν που έκλεισε πριν τις τελευταίες εκλογές ο Ερντογάν, διαμένει εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και έχει αποσύρει τα τελευταία χρόνια την υποστήριξή του στο AKP. Ηγείται του λεγόμενο Ισλαμιστικού Τάγματος, Hizmet).
Γίνεται να ισχύον και τα δύο; Κατ΄αρχήν για να απαντήσουμε θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στη σκέψη μας τις αλλαγές που έχει υποστεί το στράτευμα τα τελευταία χρόνια. Το ισλαμιστικό κέντρο είχε συνηθίσει χρόνια ολόκληρα να δέχεται τις κατραπακιές τη μία μετά την άλλη από το ισχυρό βαθύ κεμαλικό κράτος . Πολλές φορές κατάφερνε να επικρατήσει εκλογικά και έβλεπε πότε τη δικαστική εξουσία και πότε τον στρατό, πότε και τους δύο μαζί να του παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Η μάχη που έδωσε αυτό το κέντρο για να αλλάξει αυτή την κατάσταση, να εκκαθαρίσει αντίπαλους πόλους και να δημιουργήσει τους δικούς του μόνο αμελητέα δεν είναι. Στην πραγματικότητα αυτή η μάχη δόθηκε σχεδόν πάντα υπό την απειλή ή το πρόσχημα πραξικοπημάτων (με κορυφαία στιγμή το σκάνδαλο Ergenecon) και κατάφερε να έχει απτά αποτελέσματα. Υπό αυτό το πρίσμα μπορούμε να αντιληφθούμε ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν πυρήνες μέσα στο στρατό πλέον που δεν είναι κεμαλικοί, αλλά πιστοί στον Ερντογάν, όπως και άλλοι (αυτοί οι αναφορές τους δείχνουν αρκετά δυνατούς) που δύνανται να έχουν σχέση με άλλες ισλαμιστικές πτέρυγες όπως αυτής του Γκιουλέν.
Τέλος καθόλου αμελητέοι δεν είναι σε αυτό το πλαίσιο οι τελευταίοι χειρισμοί Ερντογάν γύρω από κραταιούς κεμαλικούς πόλους του στρατού. Χωρίς να μπορεί να τους πάρει με το μέρος του, ούτε να τους εμπιστευτεί ολοκληρωτικά φάνηκε να τους δίνει το τελέυταίο διάστημα πεδίο ύπαρξης και ανάσας, απαλλάσσοντας αρκετούς σημαντικούς στρατιωτικούς από τις κατηγορίες του σκανδάλου Ergenecon και δημιουργώντας σε αυτούς περαιτέρω ενδοιασμούς για το αν θα έπρεπε, αν θα είχαν συμφέρον να κινηθούν εναντίον του.
Κάπως έτσι διαγράφονται οι συσχετισμοί και η ισορροπία τρόμου στο στράτευμα, η ίδια ισορροπία που διαπέρασε τους ισχυρότερους παίχτες αυτού τις κρίσιμες ώρες του πραξικοπήματος.
3.Το πολιτικό αντι – Ερντογάν μέτωπο και η σχέση του με το πραξικόπημαΓκιουλέν, μετριοπαθής πτέρυγα ισλαμιστών, κεμαλικοί

Στην πραγματικότητα πάντως, η σύμπραξη κεμαλιστών και γκιουλενιστών του στρατού, αυτό που αναφέρανε αρκετοί αναλυτές ως πυρήνα του πραξικοπήματος ήταν περισσότερο αυτό που φάνταζε λογικό να ισχύει κεντρικοπολιτικά, παρά αυτό που θα μπορούσε κανείς με απτά στοιχεία να αποδείξει, ειδικά τις πρώτες στιγμές αυτής της διαδικασίας.
Γιατί όντως δεν ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε ανοιχτά η πιθανότητα ή ο κίνδυνος πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα ο κρατικός μηχανισμός και οι διαρροές στον τύπο, παραπάνω από μία φορά τον τελευταίο μόλις ένα χρόνο, είχαν μιλήσει ανοιχτά για επικίνδυνες ενέργειες του στρατού. Ούτε ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε το ζήτημα της με κάθε κόστος ανατροπής του Ερντογάν από ένα ετερόκλητο πολιτικό μωσαϊκό. Οι τελευταίες εκλογές μάλιστα θεωρούνταν ως καμπή στην περίπτωση που το AKP δεν κατάφερνε -παρότι πάλι πρώτο κόμμα- να συγκεντρώσει επαρκή αριθμό βουλευτών για κυβερνητική πλειοψηφία. Και ο Ερντογάν σε αυτό το φόντο και υπό το πρίσμα και των χτυπημάτων που δεχόταν από κομμάτια του δικαστικού σώματος, αναγκαζόταν τις παραμονές των εκλογών να στείλει μέχρι και τον γιό του, Bilal Erdogan («υπουργό πετρελαίου του ISIS» όπως τον έχουν αποκαλέσει ειρωνικά οι πολιτικοί αντίπαλοι) στο εξωτερικό.
Σε αυτή την αφήγηση δεν κατάφεραν ποτέ να πρωταγωνιστήσουν αποκλειστικά οι αποδυναμωμένοι κεμαλικοί. Μάλλον περισσότερο λογικό φάνταζε και γράφτηκε ουκ ολίγες φορές ότι καταλληλότερα πρόσωπα για μια ασφαλή περίοδο μετάβασης μπορούσαν να είναι στελέχη της μετριοπαθούς πτέρυγας των ισλαμιστώνπου ο Ερντογάν «έκανε πέρα» σταδιακά το τελευταίο διάστημα. Ο πρώην πρόεδρος Γκιούλ (όταν ο Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός, ή το οικονομικοπολιτικό σύστημα Γκιουλέν. Ακόμη και ο αρχιτέκτονας του AKP Νταβούτογλου μπήκε πρόσφατα στο κάδρο έχοντας παραμεριστεί από τον σκληρό πυρήνα του Ταγίπ.
Κεντρικός πυρήνας αυτής της αφήγησης δεν ήταν και είναι άλλος από την κατηγορία ότι ο Ερντογάν τραβάει επικίνδυνα το σκοινί θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική και γεωστρατηγική θέση της χώρας. Η διατάραξη των σχέσεων με τη Δύση και δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ (ας θυμηθούμε την άρνηση εισόδου στον αμερικάνικο στρατό και το Ναβί Μαρμαρά), η παραπάνω από το προβλεπόμενο ανάπτυξη οικονομικών και άλλων σχέσεων με Σ. Αραβία, Αραβικό Σύνδεσμο και σαλαφιστές της Αλ Νούσρα και του ISIS στη Συρία, η προσπάθεια εμφάνισης της Τουρκίας ως χώρα – φάρου των απανταχού μαχόμενων φονταμενταλιστών του Ισλάμ αποτελούν σημαντικά στοιχεία αυτού του περιγραφόμενου από τη συστημική αντιπολίτευση κινδύνου. Ακόμη και την ισχυροποίηση του κουρδικού κινήματος (HDP, PKK) χρεώνει στην πολιτική του Ερντογάν αυτή η αφήγηση (για να μην υπάρχει και κάποιος ενδοιασμός για τη …»μοναξιά» των Κούρδων στην κεντρική πολιτική της Τουρκίας).
Επιχειρηματίες σαν τον Γκιουλέν μπορούσαν κάλλιστα να βλέπουν τις δουλειές τους να διαταράσσονται ή και να παραμερίζονται από έναν καινούριο πόλο κρατικο-ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων υπό την διοίκηση και την ιδιοκτησία της οικογένειας ή της αυλής Ερντογάν, στο φόντο αυτού του μίγματος πολιτικής.
Ενώ η Δύση (κυρίως οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα) στο έδαφος της διαρκούς ρευστότητας δεν έκρυψε ποτέ ότι επιθυμεί έναν πιο προβλέψιμο και αξιόπιστο συνομιλητή στο τιμόνι του παραδοσιακά γι αυτήν σύμμαχου τουρκικού κράτους. Αυτό το τελευταίο στοιχείο δεν δίστασε πολλές φορές να αξιοποιήσει ο ίδιος ο Ερντογάν για να τονώσει την ισλαμιστική περηφάνια του κόμματός του μιλώντας για τη Δύση και τους πρακτορές της που θέλουν να τον ανατρέψουν… Ήταν μάλλον και χτες εμφανείς οι αποχρώσεις αυτού του παράγοντα στις πρώτες στιγμές του πραξικοπήματος (βλέπε πχ πρώτες δηλώσεις Κέρι)
4. Γιατί έχασε τελικά το πραξικόπημα; Η επόμενη μέρα

Στο φόντο των παραπάνω το βασικό συμπέρασμα του άρθρου είναι πως το πραξικόπημα είχε πολύ λιγότερα οργανωτικά από ότι πολιτικά προβλήματα. Δεν υποτιμάται καθόλου ο παράγοντας της μη στήριξης του από ολόκληρη ή την πλειοψηφία της ηγεσίας του τουρκικού στρατού, αλλά αυτός ο παράγοντας εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της a priori πολιτικής υπονόμευσης των πραξικοπηματιών.
Παρότι δεν συνάντησε αντίσταση τις πρώτες ώρες και έκανε πολλούς διεθνείς αξιωματούχους μπροστά στις κάμερες να προσέχουν τα λόγια τους και πίσω από αυτές να μιλάνε για επικράτηση, δεν επέδειξε επαρκές πολιτικό σχέδιο και ικανότητα συνεννόησης και εκπροσώπησης του πολιτικού ρεύματος που θα ήθελε να εκφράσει. Φάνηκε παρορμητική πολιτικά και όχι οργανωτικά κίνηση.
Κινήθηκε by the book χωρίς να επιχειρήσει ή να καταφέρει να κινητοποποιήσει υπέρ του κάποιο από τα ετερόκλητα αντιπολιτευόμενα πολιτικά κομμάτια, είτε «από τα πάνω» (πολιτικοί παράγοντες που μάχονται κόντρα στον Ερντογάν), είτε «από τα κάτω» (τμήματα του λαού που βρέθηκαν με αντι – ερντογάν μένος στους δρόμους όλο το προηγούμενο διάστημα). Αντίθετα αυτό, το προσπάθησε και πέτυχε να συμβεί ο αντίπαλός του πραξικοπήματος, Ερντογάν, κινητοποιώντας μέσω μηνύματος από το κινητό τους δικούς του υποστηρικτές.
Η δυναμική επανεμφάνιση των εξαφανισμένων Γκιούλ και Νταβούτογλου με παθιασμένα μηνύματα κατά του πραξικοπήματος πέρα από την δικιά τους ανάγκη να αποτινάξουν από πάνω τους τις όποιες υποψίες για κάποιου τύπου εμπλοκή, φανέρωσε πως πρώτη συνέπεια του πραξικοπήματος εκείνες τις ώρες ήταν να εμφανίσει ακόμη πιο ισχυρό και συσπειρωμένο το μπλοκ του Ερντογάν, σε σύγκριση λίγες στιγμές πριν όταν τα τανκς βρισκόταν ακόμη στα στρατόπεδα. Μαζί με τις δηλώσεις αποκήρυξης από Ρεπουμπλικάνους και  Γκρίζους Λύκους που ακολούθησαν το στιγμιότυπο αυτό, αποτέλεσε την αρχή του τέλους.
Το πραξικόπημα ως γεγονός και πρωτοβουλία υποτίμησε τη βαθιά ριζωμένη πεποίθηση σε μεγάλα τμήματα του λαού ότι τα πραξικοπήματα και οι δικτατορίες είναι μία επικίνδυνη  και αιματηρή κατάσταση που καλό είναι να μην επαναληφθεί. Δεν κατόρθωσε να εμφανίσει εγκαίρως κάποια μορφή ηγετικής δημόσιας εικόνας ή πολύ περισσότερο κάποιου μεταβατικού πολιτικού σχεδίου, αφού η μοναδική απεύθυνση που είχε προς τον λαό όταν ακόμη και η αστυνομία παρέμενε αδρανής ήταν αυτή μιας εμφανώς εξαναγκασμένης δημοσιογράφου που διάβαζε το μήνυμα των πραξικοπηματιών. Υποτίμησε ακόμη και τον ρόλο των ΜΜΕ και των social media, που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κραταιός στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα.  Αυτών των μέσων που με τόση μανία επιχειρεί εδώ και καιρό να ελέγξει ο Ερντογάν και τα οποία σε μεγάλο βαθμό του έδωσαν ανάσα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι πραξικοπηματίες είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλο που κατέλαβαν από την πρώτη στιγμή το κρατικό κανάλι δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με μέσα όπως το CNN Turk από το οποίο απευθύνθηκε ο Ερντογάν στους τούρκους πολίτες, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά με ένα απονενοημένο διάβημα κατάληψής του για μία ώρα με στρατιώτες που αποβιβάστηκαν με ελικόπτερο στο κτήριο του σταθμού.  Τα ίδια και όσον αφορά την προσπάθεια περιορισμού της χρήσης των social media, που υπήρξε αργοπορημένη και αναποτελεσματική.
Είναι η πρώτη φορά που ο στρατός κινητοποιείται και αντί να απλά να κρατήσουν όλοι την αναπνοή τους, όπως γινόταν διαχρονικά έχουμε εικόνες εξευτελισμού για τους φαντάρους, που παραδίνονται και καταλήγουν χωρίς ρουχισμό, προπηλακίζονται, εκτελούνται. Ένα σοκ για τη σύγχρονη πολιτική στην Τουρκία που είχε συνηθίσει σε ανέκδοτα όπως αυτά με τον Ντεμιρέλ που λέγανε ότι κάθε φορά που τον πλησίαζε στρατιωτικός έβγαζε το διάσημο καπέλο του και …αποσυρόταν ησύχως.
Εν τέλει η εύθραυστη παντοδυναμία του Ερντογάν που έχει χτιστεί όλο το προηγούμενο διάστημα πριν τα τανκς κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους, είναι αυτή που του έδωσε και τη νίκη και μετά την εμφάνιση αυτών. Αυτή η παντοδυναμία των νικηφόρων πρόσφατων εκλογών, του πολέμου απέναντι στους κούρδους, της χρησιμοποίησης των τρομαχτικών γεγονότων των βομβιστικών επιθέσεων, ενισχύεται τώρα εκ των πραγμάτων έστω και παροδικά. Αυτό κάνει κάποιους μάλλον αφελώς να μιλάνε ακόμη και για την περίπτωση κατασκευασμένου πραξικοπήματος ή πραξικοπήματος από τα lidl, ενώ ήδη μετράμε εκατοντάδες νεκρούς και συνέπειες προ των πυλών. Αυτή η από τα πριν παντοδυναμία εμφανίζεται και ως ο κύριος λόγος της αδυναμίας των πραξικοπηματιών. Το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του Ερντογάν εμφανίζονται άτολμοι και ανήμποροι, σαν σε παράλυση ακόμη και εντός 120 ολόκληρων λεπτών όπου αυτός, ο «πανίσχυρος σουλτάνος» φαίνεται να βρίσκεται εν πτήσει, εξετάζοντας ακόμη και αιτήματα ασύλου σε διάφορες χώρες.
Επόμενη μέρα
Το πραξικόπημα πάντως αναμένεται να παροξύνει όλη αυτή την κατάσταση αντιθέσεων στους κυρίαρχους κύκλους της Τουρκίας σε συνδυασμό με τους διεθνείς ανταγωνισμούς και όχι να την εξομαλύνει. Ο Ερντογάν είναι αναγκασμένος να επιδείξει πυγμή. Οι εκκαθαρίσεις στον στρατό και το δικαστικό σώμα ενισχύουν αυτή την κατεύθυνση και ξαναμοιράζουν την τράπουλα. Οι αντίπαλοί του επίσης σε αυτή τη βάση θα αναγκαστούν να τεθούν με ακόμη πιο οξείς υπαρξιακούς όρους προ των ευθυνών τους. Η ιστορία έχει δείξει ουκ ολίγες φορές πως ένα κομμάτι στρατού στο οποίο στηρίχτηκε κάποια πολιτική ηγεσία για να επιβιώσει σε μια δεδομένη στιγμή δεν δίστασε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κινηθεί εκ νέου και πιο αποτελεσματικά εναντίον αυτής της πολιτικής ηγεσίας.
Ο Ερντογάν από την άλλη αναμένεται να συνεχίσει στη γραμμή του τελευταίου διαστήματος. Αυτή της γρήγορης εξομάλυνσης των σχέσεων με το διεθνές στερέωμα. Αποδέχεται τη συγγνώμη από Νετανιάχου για το Μαβί Μαρμαρά, προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον Πούτιν (γράφεται πως βάζει στο τραπέζι ακόμη και τη βάση του Ιντσιρλίκ για χρήση από τη Ρωσία), επιδεικνύει ένα πιο συνεννοήσιμο πρόσωπο προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Και κάτι που πέρασε ως είδηση στα ψιλά τις προηγούμενες μέρες: επιχειρεί επαναπροσέγγιση (γράφτηκαν αρκετά για μυστική τουρκοσυριακή συνάντηση στην Αλγερία) ακόμη και με το καθεστώς Άσαντ, θέτοντας στο τραπέζι έναν και μόνο όρο, τη συνεννόηση για την κατάπνιξη του κουρδικού κινήματος και την αποτροπή δημιουργίας κουρδικού κράτους ή κουρδικής αυτόνομης περιοχής.
Δύσκολοι όλοι οι παραπάνω χειρισμοί στη συνθήκη του συνδυασμού τους, λόγω των εντεινόμενων ανταγωνισμών των επιμέρους πλευρών, αλλά καθόλου παράλογοι ως πυρήνας μιας βραχυπρόθεσμης τακτικής επιβίωσης που δεν μπορεί παρά να συνδυάζεται και να συμπληρώνεται φυσικά με σιδερένια πυγμή προς τους συνήθεις υπόπτους. Τουρκική αριστερά και (κυρίως) κουρδικό κίνημα μπορούν να αποτελέσουν μια αντικείμενο μονοστοχίας στο βαθμό μάλιστα που θα εξευμενιστούν οι υπόλοιποι παράγοντες. Και κάπως έτσι το να θεωρείται ο Ερντογάν ως εγγυητής της δημοκρατίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας φαντάζει ως το πιο σύντομο και μακάβριο ανέκδοτο του κόσμου.
Το HDP, το φιλοκουρδικό αριστερό κόμμα στη γειτονική χώρα ήταν το τελευταίο από τα κοινοβουλευτοικά κόμματα που τοποθετήθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου προφανώς ενάντια σε κάθε απόπειρα δικτατορίας (οι μνήμες από τη χούντα του Εβρέν είναι ακόμη νωπές). Προφανώς επίσης περιμένοντας τις εξελίξεις και γνωρίζοντας ότι ούτως ή άλλως θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μαζί με το σύνολο όλων όσων χαλάνε το παιχνίδι της κυρίαρχης πολιτικής στην Τουρκία από τα «κάτω» (PKK, σωματεία, κινήματα νεολαίας, οικολογίας κλπ.). Για όλους αυτούς όρος επιβίωσης στην πολύπλοκη και αντιφατική πολιτική σκακιέρα της Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής, αποτελεί εκ των πραγμάτων ο μονόδρομος της αυτοτελούς και αυτόνομης ισχυροποίησης των κινηματικών και πολιτικών διαδικασιών που τους έφεραν στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα. Χωρίς ασφαλείς συμμαχίες, χωρίς αξιόπιστους «προστάτες», χωρίς ιδιαίτερες «καβάτζες».
http://www.toperiodiko.gr/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BA%CF%82/#.V4qykFSLTIW

Έως και αύριο 18.7 η υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων

«Οριστικά», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων ενώ για φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων η τελική ημερομηνία είναι η επόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου.
Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.
   
Μέχρι πριν από δύο ημέρες είχαν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά. Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί.


Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:

1) Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016

2) Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016

http://www.trelokouneli.gr/eos-kai-aurio-h-upoboli-forologikon-dhloseon-fusikon-prosopon/

ΠΩΣ ο Μαρινόπουλος ΦΥΓΑΔΕΥΣΕ 104 εκ. ευρώ στο Γιβραλτάρ...


ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΠΩΣ ΦΥΓΑΔΕΥΣΕΣ 104 ΕΚ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ;


ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ.

ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΩΣΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 2014 ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΠΩΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΥΨΟΥΣ 104 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ SOUTHMED INVESTMENTS LIMITED ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 54 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΑ ΑΠΟΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΗΤΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΩΖΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝΟΗΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΣΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΓΑΖΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ:












http://www.press-gr.com/
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2016/07/104.html 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Πόλεμος στα σούπερ μάρκετ: Ποια κινδυνεύουν με λουκέτο. Νέα κανόνια;

Ποια σούπερ μάρκετ κινδυνεύουν με λουκέτο;
Σκληρός πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει στον κλάδο σούπερ μάρκετ μεταξύ των μεγάλων ελληνικών και ξένων αλυσίδων που έχουν απομείνει στην ελληνική
αγορά, καθώς οι πληγές που αφήνει το κανόνι της Μαρινόπουλος προβλέπεται να μείνουν ανοιχτές για αρκετό καιρό ταλαιπωρώντας τον πολύπαθο έτσι κι αλλιώς τελευταία κλάδο.
Κι επειδή, όπως λέει ο νόμος της ζούγκλας, όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα…βατράχια, τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, θα είναι οι μικρομεσαίες αλυσίδες που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβιώσουν στην ελληνική αγορά,αλλά δύσκολα θα αντέξουν τον σκληρό ανταγωνισμό που θα διαμορφωθεί στο νέο τοπίο.
Οι αλυσίδες αυτές είναι τα μικρά σούπερ μάρκετ όπως η Προμηθευτική, η ΕΛΟΜΑΣ, ο Γαλαξίας, η Market In, η Bazaar και ο Κρητικός.
Βρόγχος τα 3,5 δισ δανεισμού
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός του ανοίγματος περίπου 1,8 δισ ευρώ που αφήνει «προίκα» ο Μαρινόπουλος στην ελληνική αγορά, υπάρχουν και τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις που «βαραίνουν» τους ισολογισμούς των υπόλοιπων, ελληνικών κυρίως, αλυσίδων οι οποίες ναι μεν εμφανίζονται κερδοφόρες, αλλά δεν παύουν να καταγράφουν υπέρογκα δάνεια.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Σκλαβενίτης που εμφανίζεται να βγαίνει ως ο κύριος νικητής από τις τελευταίες εξελίξεις έχει συσσωρεύσει δάνεια ύψους 622 εκατ. ευρώ, ο Μασούτης έχει 430 εκατ. ευρώ, ενώ τα My Market είχαν 200 εκατ. ευρώ περίπου πριν την εξαγορά της Βερόπουλος, η οποία είχε 334 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι σωρευτικά τα My Market έχουν κι αυτά περίπου 530 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή, αν αθροίσουμε τα ανοίγματα των μεγάλων του κλάδου διαπιστώνουμε ότι φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 3,5 δισ. περίπου και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν υποχρεώσεις των μικρομεσαίων του κλάδου.
Μνηστήρες
Πάντως αυτή τη στιγμή ήδη έχουν εμφανιστεί μνηστήρες για τα καταστήματα φιλέτα που διατηρούσε η Μαρινόπουλος σε πολλές περιοχές.
Οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ που μίσθωνε η Μαρινόπουλος προσεγγίζουν τις άλλες αλυσίδες, ειδικά τη Lidl και την ΑΒ Βασιλόπουλος, που είναι ξένων συμφερόντων και δεν έχουν τα δανειακά βάρη των ελληνικών αλυσίδων και τους προτείνουν να μισθώσουν τα καταστήματα σε ελκυστικές τιμές.
Έτσι, δηλαδή όπως διαμορφώνεται το τοπίο ειδικοί του λιανεμπορίου, επισημαίνουν ότι ο κλάδος δύσκολα θα μπει σε περίοδο ηρεμίας, καθώς το εκρηκτικό κοκτέιλ, των capital controls, της μείωσης αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και του υψηλού δανεισμού των εταιρειών θα πυροδοτήσει ενδεχομένως νέο κύκλο εξαγορών συγχωνεύσεων ή ακόμα και πτωχεύσεων στην αγορά.
 
 http://www.fimes.gr/2016/07/super-market-louketo/#ixzz4E8ZejuLj

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ρολά κατεβασμένα οριστικά για τα Goodys στην Ερμού

Ακόμη ένα λουκέτο προστίθεται σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.
Ρολά κατεβασμένα οριστικά για τα Goodys στην Ερμού.

Αν κλείνουν και τέτοια καταστήματα που έχουμε αφήσει όλοι τις δραχμές μας και τα ευρώ μας από μικρά παιδιά εκεί…
Οι υπάλληλοι από την απέναντι πλευρά του δρόμου στην καρδιά της Αθήνας κουνούν απλά το κεφάλι τους.
«Ήρθαν ένα απόγευμα.Κατέβασαν τα λογότυπα της εταιρείας.
Την άλλη μέρα είδαμε τα ρολά κατεβασμένα…. Τα παιδιά που δούλευαν εκεί έχουμε να τα δούμε από τότε….» λένε σε συντάκτη του makeleio.gr
Κάποιοι περαστικοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει τα κατεβασμένα ρολά. Στην προσπάθεια τους- είχε γίνει ρουτίνα για τους πιο πολλούς- να πάρουν κάποιον καφέ η σάντουιτς έρχονται αντιμέτωποι με τα άσπρα ρολά.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει φάει, μόνος του, με τα την οικογένεια τους ή με την παρέα του εκεί.
Τα Goodys στην οδό Ερμού στο ύψος του Μοναστηράκι δεν υπάρχουν πια. Τα ρολά κοσμούνται από ακόμα ένα λούκετο
 

Ποινή 10 δευτερολέπτων στον Rosberg

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Nico Rosberg με 10 δευτερόλεπτα ποινής, κρίνοντας πως η ενδοεπικοινωνία στο Βρετανικό Grand Prix με την ομάδα του παραβίασε τους κανονισμούς για τα team radios.
Έτσι πέφτει στην 3η θέση, πίσω από τον Max Verstappen, και η διαφορά με τον Lewis Hamilton μειώνεται στον πόντο.








Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Μπράουνις σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τα μπράουνις
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
350 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
95 γραμμάρια + 3 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι νερό + 2 κουταλιές νερό
¼ φλιτζανιού σως μήλου προαιρετικά
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
250 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
95 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας μερεντα
Για το φυστικοβούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αράπικα φιστίκια
1 1/2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
Για τα μπράουνις
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίξτε το νερό, σως μήλου, και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο ταψί 35 x 25 εκ.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το φυστικοβούτυρο, ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα από το φυστικοβούτυρο και την μερέντα και κάντε με ένα μαχαίρι σχέδια να πάει παντού το μείγμα.
Ψήστε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το κόψετε σε τετράγωνα.
Για το φυστικοβούτυρο
Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια στο μούλτι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί θρυμματιστούν, 5-7 λεπτά.
Ρίχνετε το λάδι και τη βανίλια στο μούλιτι συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός περίπου 5 λεπτά.
Μπορείτε να ρίξετε περισσότερο ελαιόλαδο αν χρειαστεί. Κλείνετε το μούλτι, προσθέστε το μέλι, και ανακατέψτε πάλι με το την μούλτι μέχρι να γίνει λείο.
Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για μια εβδομάδα, ή στο ψυγείο σε καλά σφραγισμένο δοχείο.


http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/mpraounis-sokolatas-me-fustikobouturo

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ,Δείτε τους τυχερούς αριθμούς

 
 
Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:
2, 8, 23, 33, 45
ΤΖΟΚΕΡ: 19









ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΕΡΔΗ

5+1 1 600.000
5 - ΤΖΑΚ ΠΟΤ
4+1 28 2.500,00
4 538 50,00
3+1 797 50,00
3 20.314 2,00
2+1 9.823 2,00
1+1 43.343 1,50


http://www.news.gr/ellada/article/272219/h-klhrosh-toy-tzoker.html

Η Πορτογαλία πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Πορτογαλία πρωταθλήτρια Ευρώπης: 1-0 τη Γαλλία στην παράταση



Η Πορτογαλία έγραψε ιστορία. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός παιχνιδιού από το 25’, τον Ρουί Πατρίσιο να βγάζει τα… πάντα στο ματς, τον Σάντος να κάνει άριστο κοουτσάρισμα και τον Έντερ να αποτελεί την «χρυσή» αλλαγή, αφού σκόραρε στο 109’ της παράτασης, οι Ίβηρες πήραν το πρώτο Euro της ιστορίας τους, επικρατώντας 1-0 της οικοδέσποινας Γαλλίας!

Το ματς



Το ματς ξεκίνησε όπως το περιμέναμε. Οι Γάλλοι πίεζαν ψηλά και αναζητούσαν ένα γρήγορο γκολ που θα ξεκλείδωνε την αντίπαλη άμυνα, με τους Πορτογάλους να ψάχνουν μια αντεπίθεση για να κτυπήσουν! Ωστόσο, οι Ίβηρες είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 4’ αλλά το σουτ του Νάνι από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ. Μετά από αυτή τη στιγμή, τα πάντα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για τους Πορτογάλους.

Οι Γάλλοι δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες με τους Γκριζμάν, Ζιρού και Σισοκό να μην μπορούν να νικήσουν τον Ρουί Πατρίσιο που ήταν εξαιρετικός. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Κ. Ρονάλντο που είχε δεχθεί ένα κτύπημα από τον Παγέ την ώρα του ματς, δεν κατάφερε να συνεχίσει και αποχώρησε με φορείο αλλά και δάκρυα στα μάτια από τον αγωνιστικό χώρο. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 34’ όταν ο Σισοκό με τρομερό τακουνάκι πέρασε τον Γουίλιαμ Καρβάλιο και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρε της Πορτογαλίας έδιωξε δύσκολα.

Η εικόνα των δύο ομάδων στην επανάληψη ήταν παρόμοια με αυτή που είχαν στο πρώτο μέρος. Η μεν Γαλλία προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις, η δε Πορτογαλία αμυνόταν εξαιρετικά και προσπαθούσε να χτυπήσει στις κόντρα επιθέσεις. Οι «τρικολόρ» έφθασαν μια ανάσα από το γκολ στο 66’ αλλά ο Γκριζμάν έπειτα από συστημένη σέντρα του Κομάν, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Εννιά λεπτά μετά, ο Ζιρού έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ρουί Πατρίσιο έδιωξε δύσκολα.

Η Πορτογαλία έδειχνε να συμβιβάζεται με την ιδέα της παράτασης, ωστόσο λίγο έλειψε στο 80’ να σοκάρει τους Γάλλους. Ο Νάνι έκανε από τα δεξιά τη σέντρα-σουτ, ο Γιορίς έδιωξε με δυσκολία και στην επαναφορά ο Κουαρέσμα έκανε το ψαλιδάκι αλλά ο πορτιέρε της Τότεναμ μπλόκαρε τη μπάλα. Τρία λεπτά μετά ο Ρουί Πατρίσιο είπε και πάλι «όχι», αυτή τη φορά στη βολίδα του Σισοκό. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς, αφού στο 2 λεπτό των καθυστερήσεων, οι «τρικολόρ» άγγιξαν το γκολ και την κούπα. Ο Εβρά έκανε την συρτή σέντρα, ο Ζινιάκ έγινε κάτοχος της μπάλας, «χόρεψε» τον Πέπε αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στην παράταση η Πορτογαλία έδειξε ότι είχε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα! Αρχικά, στο 104’ ο Γιορίς έδιωξε την κεφαλιά του Κοσιελνί, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους της παράτασης, η εκτέλεση φάουλ του Ράφαελ Γκερέιρο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Η ομάδα του Σάντος είχε σαφές πλάνο στην παράταση και στο 109’ πάγωσε το «Stade de France».

Ο Έντερ έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ρόλαρε πάνω στον Κοσιελνί και με ένα πολύ δυνατό σουτ, νίκησε τον Γιορίς και… έστειλε στα ουράνια Φερνάντο Σάντος, Κριστιάνο Ρονάλντο, συμπαίκτες και συμπατριώτες του!

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίτσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Ρενάτο Σάντσες (79’ Έντερ), Άντριεν Σίλβα, Κ. Ρονάλντο (25’ Κουαρέσμα), Νάνι.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Σανιά, Κονσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό (110’ Μαρσιάλ), Γκριζμάν, Παγέ (58’ Κομάν), Ζιρού (78’ Ζινιάκ).

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Γήπεδο: «Stade de France»

Πηγή: Sport-fm.gr
http://www.news.gr/athlhtika/podosfairo/article/272234/h-portogalia-protathlhtria-evrophs-1-0-th-gallia-s.html

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Τι κάνουμε αν το κινητό μας πέσει στη θάλασσα

Για πολλούς η σχέση τους με το κινητό τους τηλέφωνο είναι σχεδόν… ερωτική. Δεν το αφήνουν όπου κι αν πάνε, συνεπώς η συσκευή κινδυνεύει να πέσει… ακόμα και στη θάλασσα, καλοκαίρι γαρ. Τι κάνουμε όμως σε αυτή την περίπτωση; Μπορούμε να σώσουμε το κινητό μας αν κάνει… βουτιά;








Βήμα 1ο

Όταν βγάζουμε τη συσκευή από το νερό, δεν πρέπει για κανένα λόγο να προσπαθήσουμε να την ανοίξουμε, καθώς είναι πολύ πιθανό να βραχυκυκλώσει από το νερό που έχει εισχωρήσει, με αποτέλεσμα να καεί η πλακέτα.



Βήμα 2ο

Αν η συσκευή έχει πέσει σε αλμυρό νερό, χυμό, καφέ ή μπίρα, τότε καλό είναι να την ξεπλύνουμε με καθαρή αλκοόλη.



Βήμα 3ο
   
Στεγνώνουμε τη συσκευή σκουπίζοντας τη με απορροφητικά υλικά, όπως το χαρτί κουζίνας. Αποφεύγουμε τρόπους στεγνώματος όπως το μπιστολάκι ή η έκθεση στον ήλιο, καθώς τέτοιες μέθοδοι μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε τη συσκευή σε μια σακούλα με ρύζι, η οποία μπορεί να κλείσει αεροστεγώς. Αφήνουμε τη συσκευή μέσα στο ρύζι για τουλάχιστον 24 ώρες, ώστε να απορροφηθούν όλα τα υγρά που βρίσκονται στο εσωτερικό της.

Βήμα 5ο

Αν μετά από όλα αυτά η συσκευή φαίνεται να έχει ακόμα υγρά στο εσωτερικό της, την ανοίγουμε και προσπαθούμε με μεγάλη προσοχή να την καθαρίσουμε.
Καλό είναι να αφήσουμε τη συσκευή 3-7 μέρες ώστε να στεγνώσει από όλα τα υγρά και ύστερα δοκιμάζουμε να την ανοίξουμε.


Πηγή: reporter.gr
http://www.trelokouneli.gr/ti-kanoume-an-to-kinhto-mas-pesei-sth-thalassa/

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Θα δίνονται υποτροφίες και με βαθμό «λίαν καλώς», δηλαδή από 6,5 και άνω

Νέα πρόκληση στον χώρο της Παιδείας προκαλείται λίγες μόλις ώρες έπειτα από τις αιχμές του ίδιου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλου για την αριστεία όπου απευθυνόμενος στους φοιτητές και στις φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε Διεθνείς Νομικούς Διαγωνισμούς, λέγοντας ότι «η Αριστεία όχι μόνο δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί».
Με νέα τροπολογία του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μειώνει κάτω από το 9, που ήταν μέχρι σήμερα, τα βαθμολογικά κριτήρια για τη χορήγηση υποτροφίας από το ΙΚΥ, βάζοντας ως κατώφλι το «λίαν καλώς», δηλαδή από 6,5 και άνω. Παράλληλα, πρόκληση χαρακτήρισε στη Βουλή το ετήσιο κόστος των 60.000.000 ευρώ των συγγραμμάτων των Πανεπιστημίων, ενώ με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας προς ψήφιση στη Βουλή, καθιερώνει εξονυχιστικούς ελέγχους στην κοστολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από δύο επιτροπές, θεσπίζει νέα αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές που εφ’ ενός θα μειώνουν τη συνολική επιβάρυνση και αφ’ ετέρου θα εξασφαλίζουν ποιοτικά συγγράμματα για τους φοιτητές.«Σκοπός μας», είπε ο υπουργός, «είναι το ποσό που θα εξοικονομήσουμε να διατεθεί στη φοιτητική μέριμνα».
H πολυτροπολογία που κατέθεσε ο κ. Φίλης, την Τετάρτη, προς ψήφιση, στη Βουλή , η οποία αφορά σε . Ρυθμίσεις θεμάτων προκηρύξεων και εκλογής Καθηγητών των Α.Ε.Ι., Συμπληρωματικές ρυθμίσεις για τα μη αυτοδύναμα Τμήματα των Α.Ε.Ι., Ρυθμίσεις για τα συγγράμματα των Α.Ε.Ι., Ρυθμίσεις για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Λήξη της κατά παράταση θητείας των γραμματέων των Α.Ε.Ι. Και Ρυθμίσεις θεμάτων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
   
Ειδικότερα , με την προτεινόμενη διάταξη χορηγείται η δυνατότητα διορισμού στη θέση του Προέδρου σε μη αυτοδύναμα Τμήματα των Α.Ε.Ι. και καθηγητή της βαθμίδας του Επίκουρου σε περίπτωση κατά την οποία στα Τμήματα αυτά δεν υπηρετούν καθηγητές των βαθμίδων του Αναπληρωτή και του Καθηγητή πρώτης βαθμίδας, ενώ παράλληλα διευκρινίζεται η συμμετοχή των εκπροσώπων των φοιτητών στις Συνελεύσεις των μη αυτοδύναμων Τμημάτων σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις για τη συμμετοχή αυτή και στη Συνέλευση των αυτοδύναμων Τμημάτων.
Επίσης, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα συγγράμματα των Α.Ε.Ι. . Ειδικότερα : Η δωρεάν διανομή 42.000 τίτλων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων (ενεργοί τίτλοι περί τις 16.000, που προσφέρονται από 745 εκδότες και 819 αυτοεκδότες), με ετήσιο κόστος περί τις 60.000.000 ευρώ, σε έναν συνολικό αριθμό 2.120.000 εντύπων βιβλίων που διανέμονται σε 230.000 φοιτητές, αποτελεί μια οργανωτική και λειτουργική πρόκληση για κάθε διοικητικό σύστημα.
Στόχος τις παρέμβασης είναι να εισαγάγει ένα σύστημα θεσμικών αντίβαρων στην κοστολόγηση βάσει νέων αυστηρών κριτηρίων και διατύπωσης προδιαγραφών που, αφενός θα μειώνουν τη συνολική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, αφετέρου θα εξασφαλίζουν ποιοτικά συγγράμματα για τις φοιτητές. Να υποστηρίζει τις συνεπείς εκδοτικές επιχειρήσεις, εξυγιαίνοντας τον εκδοτικό χώρο, για τη συντήρηση και προαγωγή μιας ελληνικής επιστημονικής βιβλιογραφίας υψηλού επιπέδου, προβλέποντας παράλληλα διοικητικές ποινές και πρόστιμα στους εκδότες που παραβιάζουν κατάφορα τις διατάξεις.
Η Επιτροπή Δειγματοληπτικού Ελέγχου και Ενστάσεων θα ελέγχει τη διαμόρφωση του κόστους από διαφορετική αφετηρία, με ελέγχους τις κοστολόγησης και του κόστους των διανεμόμενων τίτλων κάθε μιας από τις εκδοτικές επιχειρήσεις και θα επιλύει διαφωνίες μεταξύ εκδοτών και Επιτροπής Ελέγχου Κοστολόγησης.

http://www.trelokouneli.gr/prokali-ke-pali-o-koblexikos-filis-tha-dinonte-ypotrofies-ke-me-vathmo-65/

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σκάνδαλο Μαρινόπουλου: 5 χρόνια δεν δημοσίευε ισολογισμούς και «καθάρισε» με 1.350 ευρώ!

Η εταιρεία που φέσωσε όλη την αγορά με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ δεν δημοσίευε ισολογισμούς από το 2012 και «καθάρισε» με το γελοίο πρόστιμο των 1.350 ευρώ! Ποιοι και γιατί κάλυπταν όλα αυτά τα χρόνια τον Μαρινόπουλο; 
Η ασυδοσία στην αγορά δεν έχει όριο. Όπως και τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο.
Με αφορμή το σκάνδαλο Μαρινόπουλου ξεδιπλώνονται και άλλες πτυχές της διαφθοράς και της διαπλοκής, αφού φαίνεται ξεκάθαρα πώς ορισμένοι επιχειρηματίες είχαν και εξακολουθούν να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση όχι μόνο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.
Η είδηση που εξοργίζει δεν είναι μόνον ότι η εταιρεία του Πάνου Μαρινόπουλου χρωστάει πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές, τράπεζες και δημόσιο, την ώρα που οι ιδιοκτήτες πρόλαβαν και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Η μεγάλη είδηση που αποσιωπούν τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ότι τα 5 τελευταία χρόνια η «Μαρινόπουλος» δεν έχει δημοσιεύσει ούτε έναν ισολογισμό!
Και βεβαίως αναφερόμαστε σε μία τεράστια εταιρεία, με μεγάλο τζίρο και «βαρύ» όνομα στην αγορά, η οποία όμως απέφευγε συστηματικά από το 2012 και μετά να δημοσιεύει τους ισολογισμούς της.
Απέκρυβε δηλαδή συστηματικά τα κέρδη, τα έσοδα και τα έξοδα και όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει τι ακριβώς συμβαίνει με μια τόσο μεγάλη εταιρεία.
Ή μήπως ήξεραν;
Και βεβαίως το μείζον θέμα που προκύπτει είναι τι έκανε η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία για να διασφαλίσει τη διαφάνεια και να πατάξει τη διαπλοκή.
Οι κύριοι Σταθάκης και Αλεξιάδης που αποτελούν τον κορμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ήξεραν; Ναι ή όχι;
Εδώ και χρόνια όλη η αγορά είχε βουίξει για τα χρέη του Μαρινόπουλου και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει τι συμβαίνει;
Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό του σκανδάλου με την εταιρεία Μαρινόπουλος 
Πρακτικά η αποφυγή της «Μαρινόπουλος» να υποβάλλει ισολογισμούς σημαίνει ότι κανένας κρατικός φορέας δεν ήξερε ποια είναι τα πραγματικά χρέη της εταιρείας.
Και καλά οι προηγούμενοι (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)... Οι σημερινοί (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.) τι ακριβώς κάνουν εδώ και 2 χρόνια;
Παρόλα αυτά, το ελληνικό κράτος τον άφησε λίγες μέρες πριν την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 να καταθέσει άρον άρον στο ΓΕΜΗ τρεις ισολογισμούς (2012, 2013 και 2014), για να μπορέσει να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα. 
Μιλάμε για την επιτομή της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Ή μήπως όχι;
Με 1.350 ευρώ ο Μαρινόπουλος «καθάρισε» για όλα αυτά τα χρέη που απέκρυπτε επί σειρά ετών.



Με ποιου ή ποίων τις «πλάτες» κατάφερνε και επιβίωνε ανενόχλητος ο κ. Μαρινόπουλος;
Είχε φίλους στα αρμόδια υπουργεία που δεν... έβλεπαν καλά;
Ποιοι επέτρεπαν στον κ. Μαρινόπουλο να μην δημοσιεύει ισολογισμούς, ενώ είχε βουίξει η αγορά για τα χρέη του;
Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από όσο φαντάζεστε, αφού τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις αποφυγής υποβολής ισολογισμών είναι κάτι παραπάνω από εξευτελιστικά.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, σε αυτήν την αποφυγή δημοσιοποίησης ισολογισμών η «Μαρινόπουλος» έχει σύμμαχο την ίδια τη νομοθεσία, η οποία επιβάλλει αστεία πρόστιμα στις εταιρείες που δε δημοσιεύουν ισολογισμούς, ακόμα κι αν πρόκειται για εταιρείες-κολοσσούς τέτοιου βεληνεκούς.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρόστιμο για τη μη δημοσιοποίηση ισολογισμού ανέρχεται στο... συγκλονιστικό ποσό των 450 ευρώ ετησίως!
Αν λοιπόν κάποια εταιρεία έχει κάτι να κρύψει από το ευρύ κοινό, τότε μάλλον τα 450 ευρώ είναι ένα πολύ μικρό τίμημα για να την αποτρέψει από την... παρανομία.
Και κάπως έτσι, μάθαμε τελικώς ότι η «Μαρινόπουλος» έσπευσε, ακριβώς πριν υποβάλλει το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99, να δημοσιεύσει στο ΓΕΜΗ μαζεμένους τους «χαμένους» ισολογισμούς της για το 2012, το 2013 και το 2014, πληρώνοντας το απίθανο πρόστιμο των... 1.350 ευρώ, όταν οι οφειλές της προς τους πιστωτές της και το Δημόσιο είναι κατά... 10 εκατομμύρια φορές περισσότερες, ξεπερνώντας το 1,3 δισ. ευρώ!
Τι ήθελε να κρύψει;
Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια η γενική γραμματεία Εμπορίου και το υπουργείο Οικονομικών;
Ποιος κάλυπτε ή έκανε τα στραβά μάτια για αυτή την αθλιότητα;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. που δεσμεύει τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών για χρέη 500 ευρώ στην εφορία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εδώ και τώρα ποιοι κάλυπταν τον κ. Μαρινόπουλο όλα αυτά τα χρόνια.
Και τέλος, πόσοι άλλοι Μαρινόπουλοι υπάρχουν στην αγορά για τους οποίους το κράτος κάνει τα στραβά μάτια;
Οι κύριοι Γιώργος Σταθάκης – υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Ευκλείδης Τσακαλώτος – υπουργός Οικονομικών, αλλά και οι αναπληρωτές Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν - ενώπιον του ελληνικού λαού - αν γνώριζαν, τι γνώριζαν και τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.



Read: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/710938/skandalo-marinopoyloy-5-xronia-den-dimosieye-isologismoys-kai-katharise-me-1-350-eyro#ixzz4DdT9X9R4

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Συνελήφθη 60χρονος στα Χανιά για το θάνατο δύο σκυλιών

Στη σύλληψη ενός 60χρονου ο οποίος φέρεται να δηλητηρίασε και να σκότωσε δύο σκυλιά προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά.

Θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα



Τα άτυχα ζώα ανήκαν σε ζευγάρι, γείτονες του 60 χρόνου ο οποίος συνελήφθη περίπου στις 15:30 το μεσημέρι στις Μουρνιές και ενώ σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για την φρικιαστική πράξη.
Ο 60 χρόνος φερόμενος ως δράστης θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Για ανάλογα αδικήματα οι κυρώσεις του νόμου προβλέπουν ότι ο δράστης θα πρέπει να καταβάλει άμεσα 60.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για τα δύο σκυλιά, το οποίο, αν δεν καταβληθεί, βεβαιώνεται στην εφορία, ενώ το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ποινή που ανέρχεται από ένα μέχρι πέντε χρόνια φυλάκιση και ποινικό πρόστιμο της τάξεως  από 5000 έως 15.000 ευρώ.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/2297022/sinelifthi-60chronos-sta-chania-gia-to-thanato-dio-skilion

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Προς πτώχευση και η Jetoil

Αίτημα για ένταξη υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε και η εταιρεία πετρελαιοειδών Mamidoil-Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη.
Τον τελευταίο καιρό η οικονομική κατάσταση της εταιρείας ήταν κακή με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της, το οποίο δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με καύσιμα.
   
Στην αίτησή της επικαλείται πρόβλημα ρευστότητας. Τα χρέη της προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 314 εκατ. ευρώ (από αυτά 173 εκατ. σε τράπεζες και 78 σε προμηθευτές) και τα ταμειακά διαθέσιμα περί τα 600.000 ευρώ
Με την αίτησή της για προστασία από τους πιστωτές η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, διοίκησης και δραστηριοτήτων, με το οποίο ευελπιστεί να αυξήσει το μερίδιό της στην εσωτερική αγορά.


http://www.trelokouneli.gr/pros-ptocheush-kai-h-jetoil/

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων του Mega για τις τηλεοπτικές άδειες


Αρνητική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Το Mega Channel με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στρεφόταν κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίστηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Πάντως, σήμερα αναμένεται να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Ε, επίσης για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών.
Υπενθυμίζεται ότι οι 23 αιτήσεις ακύρωσης (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών θα συζητηθούν στις 4 Ιουλίου στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, με πρόεδρο τον Ν. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γ. Παπαγεωργίου.




http://mononews.gr/aporrifthike-apo-ste-etima-asfalistikon-metron-tou-mega-gia-tis-tileoptikes-adies/57496

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Άισχος ! Σε καθεστώς προστασίας η Μαρινόπουλος, μόνο το 45% των πιστωτών της εταιρείας Μαρινόπουλος υπέρ του αιτήματός

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση της Μαρινόπουλος για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε κι έχει οριστεί να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής της αλυσίδας στο άρθρο 99. 
Από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα το δικαστήριο απαγόρευσε και τυχόν διάθεση ακινήτων. 
Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr με βάση τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, μόνο το 45% των πιστωτών της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕΕ τάχθηκαν υπέρ του αιτήματός της για υπαγωγή της στο άρθρο 99. 
Μεταξύ των βασικών πιστωτών που τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος της αλυσίδας ήταν το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές της, ενώ κατά τάχθηκε το δημόσιο.