sdfsdfsfdsf

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ρεκόρ στη μετάδοση δεδομένων μεταξύ Γης-Σελήνης


Ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση ενός εξωπλανητικού διαδικτύου στο μέλλον αποτελεί το νέο ρεκόρ στην ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων μεταξύ Γης και Σελήνης, που πέτυχε η NASA.
Ένα όργανο λέιζερ πάνω σε ένα αμερικανικό…

δορυφόρο, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, έστειλε στον πλανήτη μας δεδομένα με ταχύτητα 622 megabit ανά δευτερόλεπτο, που αποτελεί νέο ρεκόρ «κατεβάσματος» (download).
Παράλληλα, σύμφωνα με το Space.com, το δορυφορικό όργανο πραγματοποίησε «ανέβασμα» δεδομένων (upload) από τον επίγειο σταθμό στο Νέο Μεξικό με ταχύτητα 20 megabit ανά δευτερόλεπτο.
Το όργανο λέιζερ (Lunar Laser Communications Demonstration – LLCD) βρίσκεται εγκατεστημένο στη διαστημοσυσκευή LADEE (Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer), η οποία εκτοξεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου φέτος, με σκοπό να μελετήσει την αραιή σεληνιακή ατμόσφαιρα και τα σωματίδια σκόνης που πιστεύεται ότι αιωρούνται σε αυτήν.
Το LADEE διαθέτει μια εξελιγμένη τεχνολογία λέιζερ για τις επικοινωνίες του με τη Γη, αντί για τις συνήθεις μεταδόσεις μέσω ραδιοκυμάτων. Χρησιμοποιώντας τους οπτικούς παλμούς του λέιζερ, στέλνει στοιχεία στον πλανήτη μας -και λαμβάνει από αυτόν- με μεγαλύτερη ταχύτητα από κάθε άλλο σκάφος.
Επιδίωξη της NASA είναι να δοκιμάσει την εν λόγω τεχνολογία γρήγορων και αξιόπιστων επικοινωνιών, που αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ, ώστε να την επεκτείνει στις μελλοντικές αποστολές της στο διάστημα, ιδίως σε αυτές που θα έχουν απομακρυνθεί πολύ από τη Γη. Απώτερος στόχος είναι η μετάδοση τρισδιάστατων εικόνων και βίντεο υψηλής ανάλυσης από τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος.
«Το LLCD αποτελεί το πρώτο βήμα στο σχεδιασμό μας να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά διαστημικών επικοινωνιών. Τα αποτελέσματα μάς έχουν ενθαρρύνει και είμαστε βέβαιοι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να εφαρμόσουμε τη νέα τεχνολογική δυνατότητα σύντομα στις αποστολές μας», δήλωσε εκπρόσωπος της NASA.
Η τεχνολογία των λέιζερ επικοινωνιών είχε πρόσφατα δοκιμαστεί και από τον δορυφόρο LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι και, μεταξύ άλλων, έστειλε στη Γη μέσω λέιζερ μια εικόνα της «Μόνα Λίζα».

 http://www.trelokouneli.gr/rekor-sth-metadosh-dedomenon-metaxu-ghs-selinhs/

Κατάσχεση κατεψυγμένων ψαριών στον Πειραιά, άκρως ακατάλληλων προς κατανάλωση

Κατεψυγμένα αλιεύματα, συνολικού βάρους 110 κιλών, που δεν έφεραν σήμανση και ήταν ανασυσκευασμένα, κατασχέθηκαν σε αποθήκη κατεψυγμένων προϊόντων στον Πειραιά...
Οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά διαπίστωσαν, επίσης, ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν διέθετε κωδικό κτηνιατρικής έγκρισης συσκευαστηρίου στον συγκεκριμένο χώρο.
Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικών κυρώσεων.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8408.html

Χειροπέδες σε Ηρακλειώτη για χρέη 580.000 ευρώ

Με χειροπέδες κατέληξε ένας 30χρονος από τη Ροδιά που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Περιφέρειας για χρέη στο δημόσιο. Εκκρεμούσε σε βάρος του... ένταλμα σύλληψης του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. 
Το συνολικό ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 580.868,47 ευρώ. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
prismanews.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/580000.html

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ολλανδία : Οι ιδιοκτήτες σκύλων αντιδρούν για την επιβολή φόρου

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας ανέτρεψε την Παρασκευή απόφαση κατώτερου δικαστηρίου βάσει της οποίας η επιβολή φόρου στους ιδιοκτήτες σκύλων αποτελεί διάκριση. Οι επικριτές του….

μέτρου υποστηρίζουν ότι είναι άδικο να φορολογούνται σε αντίθεση με τους πολίτες που δεν έχουν κατοικίδια, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τους φόρους διοχετεύονται στο γενικό ταμείο των δήμων. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι δήμοι έχουν τη δικαιοδοσία να φορολογούν την ιδιοκτησία σκύλων γιατί είναι επιφορτισμένοι με τη διατήρηση της καθαριότητας στα πάρκα και τους δρόμους. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης της Ολλανδίας, η φορολόγηση της ιδιοκτησίας σκύλου αποφέρει στους δήμους πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Πηγή: econews.gr
http://www.trelokouneli.gr/i-idioktites-skilon-antidroun-gia-tin-epivoli-forou/

Greenpeace: Oreos και Gillette καταστρέφουν τα δάση


Η οικολογική οργάνωση Greenpeace κατηγόρησε τα μπισκότα Oreo και τα προϊόντα ξυρίσματος Gillette ότι ευνοούν την καταστροφή των δασών, καθώς προμηθεύονται φοινικέλαιο που προέρχεται από εδάφη τα οποία έχουν αποδασωθεί παρανόμως….

Σε έκθεσή της με τίτλο «Άδεια να σκοτώνει», η Greenpeace υποστηρίζει ότι η σιγκαπουριανή εταιρεία Wilmar, η οποία εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός φοινικελαίου στον κόσμο, κάνει τις προμήθειές της από φυτείες που κατηγορούνται ότι έχουν αποψιλώσει ένα τμήμα του προστατευόμενου πάρκου Τέσο Νίλο, στο ινδονησιακό νησί της Σουμάτρας, όπου ζουν οι περισσότερες τίγρεις της Σουμάτρας που απειλούνται με εξαφάνιση.
«Όσο η Wilmar δεν θα δεσμεύεται σε μια πολιτική μη καταστροφής των δασών, η πώληση του φοινικελαίου της σε μάρκες μεγάλης κατανάλωσης όπως οι κατασκευαστές των μπισκότων Oreo ή των προϊόντων ξυρίσματος Gillette κάνουν τους καταναλωτές αθέλητους συνεργούς στην εξαφάνιση των 400 τίγρεων της Σουμάτρας που υπάρχουν ακόμη στην Ινδονησία», εκτιμά ο Μπούσταρ Μαϊτάρ, υπεύθυνος των εκστρατειών της Greenpeace για τα ινδονησιακά δάση.
Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος της Wilmar, η Λιμ Λι Σουέν, δήλωσε πως η εταιρεία «επανεξετάζει αυτή τη στιγμή τους κανόνες λειτουργίας της και ιδιαίτερα την πολιτική της όσον αφορά τις προμήθειες».
Η Wilmar απέστειλε «μια αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους εργαζομένους της» υπενθυμίζοντάς τους να εξασφαλίζουν τις προμήθειές τους μόνον από νόμιμες φυτείες και πως οποιοσδήποτε προμηθευτής επιχειρήσει να πουλήσει καρπούς από παράνομες φοινικοφυτείες θα «παραμερίζεται πλήρως», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με 240 εκατ. κατοίκους, διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη ισημερινή δασική λεκάνη στον κόσμο, μετά τη Βραζιλία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Τα μισά από τα ινδονησιακά δάση έχουν εξαφανισθεί μέσα σε 50 χρόνια, μια επιφάνεια που αντιστοιχεί σε απώλεια δασών έκτασης έξι ποδοσφαιρικών γηπέδων κάθε λεπτό, σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, συχνά για να δώσουν τη θέση τους σε εκμεταλλεύσεις φοινικελαίου, του οποίου η Ινδονησία είναι η πρώτη παραγωγός παγκοσμίως.
Η επιφάνεια των φυτειών φοινίκων σχεδόν 27πλασιάσθηκε στο αρχιπέλαγος μέσα σε 20 χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Και η χώρα φιλοδοξεί να αυξήσει ως το 2020 την παραγωγή φοινικελαίου κατά περισσότερο από 60%.

 http://www.trelokouneli.gr/greenpeace-oreos-kai-gillette-katastrefoun-ta-dash/

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Etv - ΣΤΟ ΡΑΦΙ S01E01 [ Νέα Ελληνική Σειρά ]


Η ΜΑΝΑ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ Η Έρη είναι μια μητέρα που έχει αφιερώσει ολοκληρωτικά την ζωή της στην 17χρονη κόρη της, Λήδα. Όλα αυτά τα χρόνια όμως, ξέχασε πως είναι γυναίκα και παρ' όλες τις προσπάθειες της κολλητής της να την ταρακουνήσει, αυτή παραμένει σταθερή στις απόψεις της. Όταν η μοίρα την φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον γοητευτικό γείτονά της, τα πράγματα αλλάζουν. Αποφασίζει να ζήσει τη ζωή της για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια. Η κόρη της όμως, έχει άλλα σχέδια για εκείνη. Παίζουν: Μπέσσυ Μάλφα, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Φωτοπούλου, Φαίη Βάκρινου, Αργύρης Γιαμάλογλου, Σταυρούλα Παπαδοπούλου, Μάγδα Κυπριώτη, Γιώργος Λουρωτός Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Καποδίστριας Σενάριο: Λητώ Συμβουλίδου Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Βαϊσμένου Διευθυντής φωτογραφίας: Κώστας Ποταμιάνος Εικονολήπτης: Λουκάς Ακριδόπουλος Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Μουρσιώτης Editing: Θανάσης Παπαθανασίου Ενδυματολόγος-Σκηνογράφος: Γιούλη Καλημέρη Μακιγιάζ: Λένια Saw Βοηθός μακιγιάζ: Μαρκεζίνα Ελευθερίου Hair styling: Εριέττα Δαλγκιράνη Οργάνωση παραγωγής: Αντιγόνη Πόμμερ Βοηθός παραγωγής: Αργύρης Γιαμάλογλου Βοηθός παραγωγής: Κάτια Ευστρατίου Φροντιστής: Γιάννης Πανίδης Παραγωγή: εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" http://www.youtube.com/watch?v=hlPGhFib-ME

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Tα Windows 8.1 είναι πλέον διαθέσιμα για όλους

Η παγκόσμια διαθεσιμότητα των Windows 8.1 ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από τη Microsoft. Από τις 17 Οκτωβρίου...
οι κάτοχοι συσκευών με Windows 8 μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την αναβάθμισης μέσω του Windows Store, σε περισσότερες από 230 αγορές και 37 γλώσσες.

Τα Windows 8.1 θα είναι επίσης διαθέσιμα σε νέες συσκευές, αλλά και ως αυτόνομο software από τις 18 Οκτωβρίου στα καταστήματα λιανικής παγκοσμίως.

Σαφής στόχος των Windows 8.1 είναι να προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης, αλλά και να υποστηρίξουν το κύμα των νέων, καινοτόμων συσκευών που κυκλοφορούν με λειτουργίες αφής, βελτιωμένη επεξεργαστική ισχύ, διευρυμένη αυτονομία, βελτιωμένο σχεδιασμό, σε ένα ευρύ φάσμα τιμών -από tablets και «2 σε 1» gadgets, έως πανίσχυρα laptops και «all-in-one» PC, καθώς και εξειδικευμένα προϊόντα για επιχειρήσεις.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/t-windows-81.html

Οι «πρωταθλητές» των αραχνών

Είναι από εκείνα τα πλάσματα που προκαλούν τη μεγαλύτερη φοβία στους ανθρώπους. Αν προσπαθήσει όμως κάποιος να ξεπεράσει αυτό το αίσθημα...
μπορεί να δει την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους.

Το Mother Nature Network αφιέρωσε ένα άρθρο στις «καλύτερες» αράχνες στη Γη και σάς τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Οι κατηγορίες κυμαίνονται από... «τα καλύτερα πόδια», μέχρι τις «πιο εργατικές».

Το καλύτερο τρίχωμα: Chilean rose tarantula (Grammostola rosea)

Το συγκεκριμένο... τριχωτό και υπάκουο είδος ταραντούλας, είναι το πιο δημοφιλές ως... κατοικίδιο. Ζει σε ερημικές περιοχές της Χιλής, της Βολιβίας και της Αργεντινής και όταν χρειαστεί... χρησιμοποιεί τις τρίχες της ως μηχανισμό άμυνας. Όταν απειλείται η συγκεκριμένη ταραντούλα τρίβει τις μικρές μυτερές τριχούλες της με τα πίσω της πόδια και τις... πετάει προς την κατεύθυνση του επιδιωκόμενου στόχου, ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με ένα σύννεφο από τρίχες-σαν καμάκια! Κι ενώ η αράχνη μπορεί να μείνει για λίγο καιρό... φαλακρή, αυτό δε συγκρίνεται με τον αφόρητο πόνο που αισθάνεται ο «στόχος» (ακόμη και άνθρωπος) ο οποίος θα έχει την ατυχία να έρθει σε επαφή με τις «εκτοξευόμενες τρίχες».

Καλύτερη οδοντοστοιχία: Goliath birdeater (Theraphosa blondi)

Όπως και η αράχνη της παραπάνω κατηγορίας και άλλα τριχωτά είδη της οικογένειας των Theraphosidae, η ταραντούλα Goliath birdeater, χρησιμοποιεί επίσης την ίδια τεχνική της «εκτόξευσης τριχών» όταν νιώσει απειλή. Όντας όμως επίσης μία από τις μεγαλύτερες, σε μέγεθος, αράχνες που υπάρχουν, το συγκεκριμένο είδος διαθέτει και... εκπληκτικούς κυνόδοντες (!), οι οποίοι φτάνουν σε μήκος μέχρι και τα 3,8 εκατοστά. Τους χρησιμοποιεί όταν νιώσει απειλή, ενώ συνήθως προτού φτάσει σε αυτό το σημείο, έχει προειδοποιήσει τους αντιπάλους της κάνοντας ένα συριστικό θόρυβο, τρίβοντας τα πίσω της πόδια. Το δηλητήριο του συγκεκριμένου είδους είναι σχετικά «ελαφρύ» για τους ανθρώπους. Ζει στους βάλτους και τα έλη των τροπικών δασών της Νότιας Αμερικής και τρέφεται κατά προτίμηση με έντομα, ενώ μερικές φορές δε λένε όχι και σε ένα γεύμα με μικρά τρωκτικά, φίδια ή σαύρες. (Στις αρχές του 20ου αιώνα, ερευνητές είχαν αναφέρει ότι είχαν δει μια τέτοια αράχνη να... μασουλά ένα κολιμπρί).

Τα καλύτερα πόδια: Giant huntsman spider (Heteropoda maxima)

Κι ενώ η «Goliath birdeater» μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αράχνη, δεν είναι και ο καλύτερος κυνηγός. Τα πρωτεία σε αυτήν την κατηγορία κατέχει... μακράν (λόγω μεγέθους ποδιών) η Heteropoda maxima. Το άνοιγμα των ποδιών της μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 25-30 εκατοστά! Ζει (ευτυχώς) στο μακρινό Λάος, ωστόσο άλλα μέλη της οικογένειας Sparassidae ζουν σε αρκετά μέρη του κόσμου.

Η πιο αθλητική: Bold jumping spider (Phidippus audax)

Στην οικογένεια των αραχνών που εκτελούν με χάρη... άλματα, Salticidae, περιλαμβάνονται περίπου 5.000 είδη ευκίνητων κυνηγών, που κινούνται με χάρη από κλαδί σε κλαδί και από δέντρο σε δέντρο. Η Phidippus audax όχι μόνο είναι ατρόμητη, αλλά και ιδιαίτερα αθλητική! Ζει στη Βόρεια Αμερική και εκτός από «καλή φυσική κατάσταση» έχει και μια ξεχωριστή ομορφιά: φωτεινά μάτια που ακτινοβολούν και ιριδίζοντα, πρασινωπά, στοματικά μόρια και κατάμαυρο τρίχωμα με λευκές ρίγες και στίγματα. Οι αράχνες αυτού του είδους μπορούν να κάνουν άλματα από 10 έως και 50 φορές του μεγέθους τους, χάρη στα πίσω τους πόδια που λειτουργούν ως εφαλτήρια.

Η πιο «καλοντυμένη»: Peacock spider (Maratus volans)

Ανήκει κι αυτή στα είδη που κάνουν άλματα, όμως η συγκεκριμένη αράχνη μάλλον ξεχωρίζει στην κατηγορία του «καλύτερου ντυσίματος». Οι αρσενικές «φορούν» τα καλά τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να εντυπωσιάσουν τις θηλυκές. Μάλιστα, το «τελετουργικό» περιλαμβάνει ακόμη δόνηση της κοιλιάς, κούνημα των ποδιών και κίνηση με χάρη από τη μια πλευρά στην άλλη.

Η πιο ικανή: Brazilian wandering spider (Phoneutria nigriventer)

Το δάγκωμά της θα σάς στείλει στα επείγοντα, καθώς το δηλητήριό της προκαλεί φλεγμονή και παράλυση κι αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να προκαλέσει μέχρι και... θάνατο. Αν τσιμπήσει άντρα, μπορεί αυτός να βιώσει μια δυσάρεστη στύση, η οποία μπορεί να κρατήσει μέχρι και για πάνω από τέσσερις ώρες. Θεωρείται από τα πιο θανατηφόρα και δηλητηριώδη είδη αράχνης στον κόσμο, καθώς το δηλητήριό της περιέχει την τοξίνη Tx2-6, η οποία προκαλεί πριαπισμό (εξαιρετικά επώδυνη και επίμονη στύση που δε συνδέεται με σεξουαλική διέγερση), μια διαταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα και μόνιμη βλάβη.

Το καλύτερο καμουφλάζ: Bird dropping spider (Celaenia excavata)

Δεν είναι λίγα τα είδη αραχνών που μπορούν να «εντάσσονται» με μαεστρία στο περιβάλλον τους, ωστόσο η Celaenia excavate είναι η νικήτρια αυτής της κατηγορίας. Κι αυτό γιατί καταφέρνει να «μετασχηματίζεται» σε... κοπριά πουλιού με μεγάλη επιτυχία! Κανείς μπορεί να τη συναντήσει σε αυλές και οπωρώνες της Αυστραλίας και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να κρατά το μεγαλύτερο εχθρό της (τα πουλιά) μακριά!

Η πιο εργατική: Golden silk orb-weaver (Nephila clavipes)

Μπορεί να μην υπερέχει στην εμφάνιση ή το τρίχωμα, όμως η Nephila clavipes σίγουρα ξέρει πώς να είναι μια «καλή νοικοκυρά». Το είδος αυτό φημίζεται για τους καλοσχηματισμένους, ημιδιάφανους ιστούς που φτιάχνει, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν και τα 1,8 μέτρα σε πλάτος. Το μετάξι με το οποίο πλέκει τους περίτεχνους ιστούς της είναι πολύ ανθεκτικό και παγιδεύει κάθε είδους «λιχουδιά» (από νυχτερίδες μέχρι μικρά πουλιά και φίδια).

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1000.html

Διέρρευσε και κάνει το γύρο του διαδικτύου η μυστική συνταγή του ζουμερού της Κουκουβάγιας!

ZoumeroΤο γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί η συνταγή του ζουμερού, του γνωστού και μη εξαιρετέου γλυκού που μαζί με τη μοναδική θέα της πόλης, συνδιαμορφώνει το μικρό, γλυκό, τελετουργικό που κάθε επισκέπτης πρέπει να ζήσει πριν αφήσει τα Χανιά.
Ε, και με τόσους χιλιάδες τουρίστες φέτος… που ήλθαν, γεύτηκαν και απήλθαν, λογικό είναι τώρα, στην αρχή του χειμώνα, λάτρεις της σοκολάτας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, να νοσταλγούν, μαζί με την ξεγνοιασιά και τη χαλάρωση και τις γεύσεις των διακοπών!
Αποτέλεσμα, η “μυστική συνταγή” του “ζουμερού” να κάνει από το πρωί το γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες άτομα να ενδιαφέρονται να τη μάθουν και δεκάδες αθηναϊκές ιστοσελίδες να την αναπαράγουν!
Πήραμε τη συνταγή από ο BriefingNews “για το διάσημο”, όπως γράφουν. “σοκολατένιο κέικ της καφετέριας Κουκουβάγιας στα Χανιά” και σας την παρουσιάζουμε:
Υλικά: Για το σιρόπι:8 κουταλιες σουπας κακάο
2μιση φλιτζάνια ζαχαρη
1 βουτυρο λουρπακ
4 φλιτζανια γάλαΓια τη ζύμη: 1 baking powder
4 αυγά
2μιση φλιτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες
Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι ξεχωριστά.
Έπειτα, ανακατευουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και όταν έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που ειχαμε κρατήσει στο ποτήρι.
Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που εχει μεινει στο κατσαρολάκι.
Περιμένουμε λίγη ώρα να το “πιει” και μετά αισίως το καταναλώνουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για έξτρα απόλαυση, δεν το ρίχνουμε όλο το σιρόπι μόλις βγει το κεικ, αλλα κρατάμε ενα φλιτζανακι και βαζουμε έξτρα σε καθε κομματι απο πανω.

 http://www.zarpa.gr/%CE%94%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA/

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Από τη Γαύδο στο Ηράκλειο με ελικόπτερο 3χρονο κορίτσι

Ελικόπτερο από την 126 Σμηναρχία Μάχης απογειώθηκε, νωρίς το μεσημέρι, με προορισμό τη Γαύδο, προκειμένου να παραλάβει ένα ...
3χρονο κορίτσι με κοιλιακό άλγος.

Το ελικόπτερο αναμένεται να αφιχθεί στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 16.00 προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.
cretalive.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/3_5103.html

Κλείνει τα 95 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Τα 95 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο κ.Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1918 στα Χανιά της Κρήτης και παραμένει ένας από τους μακροβιότερους πολιτικούς της Ελλάδας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1946.

Διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από τον Απρίλιο του 1990 έως τον Οκτώβριο του 1993 και παρέμεινε βουλευτής έως το 2004.

Ο κ. Μητσοτάκης θα γιορτάσει τα γενέθλιά του σε στενό οικογενειακό κύκλο με τα παιδιά και τα εγγόνια του στο σπίτι.

Ευχές για τα 95α γενέθλιά του δέχθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία χθες του έστειλε τηλεγράφημα για χρόνια πολλά... Ήταν μία ευχετήρια επιστολή, στην οποία η καγκελάριος εκτός από «Χρόνια Πολλά» επαίνεσε τον πρώην πρωθυπουργό για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνησή του την περίοδο 1990 - 93...
e-go.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/95.html

Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο Άστορ, με 500 Γερμανούς τουρίστες

Ούτε οι ισχυροί άνεμοι, ούτε η φουρτουνιασμένη θάλασσα κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τη Θεσσαλονίκη το κρουαζιερόπλοιο 'Αστορ, που σε πείσμα του καιρού, "έδεσε" χωρίς κανένα πρόβλημα στο λιμάνι, φέρνοντας στην πόλη... 500 Γερμανούς τουρίστες. Το 'Αστορ ήρθε για πρώτη φορά σήμερα στη Θεσσαλονίκη (γύρω στις 8:30 το πρωί) από το λιμάνι του Τσανάκαλε της Τουρκίας και από την πόλη θα αναχωρήσει γύρω στις 6 το απόγευμα, με προορισμό το νησί της Νάξου.

Οι 500 Γερμανοί τουρίστες, αμέσως μόλις ... πάτησαν πόδι στην πόλη επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία προκειμένου να περιηγηθούν σε κοντινά αρχαιολογικά μνημεία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ναυτιλιακός πράκτορας Βίκος Παλαντζιάν, στις 31 Οκτωβρίου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρόκειται να υποδεχθεί ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο, το Voyager, το οποίο και θα δώσει τη δυνατότητα σε 'Αγγλους τουρίστες να περιηγηθούν στην πόλη.

Σχολιάζοντας τη φετινή κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο κ. Παλαντζιάν επεσήμανε ότι καταγράφηκε λίγο καλύτερη σε σχέση με πέρυσι κι εξέφρασε την ελπίδα πως τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, το γεγονός ότι το λιμάνι της πόλης δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί πολυάριθμα κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα, λόγω χώρου, περιορίζει σημαντικά τη δράση των πρακτόρων.
express.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/500_18.html

Ανακοίνωση της Alpha Bank για προσπάθεια εξαπάτησης πελατών του Alpha Web Banking

Η Alpha Bank ανακοίνωσε και αυτή στους πελάτες της ότι κακόβουλοι τρίτοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πελάτες της που χρησιμοποιούν το σύστημα Internet banking της τράπεζας. Γι' αυτό το λόγο, ο οποιοσδήποτε πελάτης-συνδρομητής της τράπεζας επισκέπτεται... το Internet banking της Alpha, προειδοποιείται με σχετικό μήνυμα από την τράπεζα.

Το μήνυμα, που μπορείτε να το δείτε στη φωτογραφία του άρθρου, αναφέρει:

"Βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή ψεύτικων μηνυμάτων (phishing) που δείχνουν να προέρχονται από την Alpha Bank και με τα οποία κακόβουλοι τρίτοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πελάτες συνδρομητές του Alpha Web Banking, οδηγώντας τους σε ψεύτικο ιστότοπο.

Παρακαλούμε όπως αγνοήσετε και διαγράψετε τέτοιου είδους μηνύματα, χωρίς να πατήσετε το Link ή να απαντήσετε σε αυτά."
greekinformatics.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/alpha-bank-alpha-web-banking.html

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μετά τα Sprider λουκέτο και στα Venus Victoria




Του Κώστα Νούση
Η οριστική αναστολή λειτουργίας της μεγαλύτερης πολυεθνικής εταιρείας μόδας δεν είναι το μόνο θλιβερό γεγονός για το οποίο η ιστορία της Αγοράς θα γράψει με μελανά γράμματα τον όμιλο Χατζηιωάννου. Μετά τα Sprider Stores αυλαία αναμένεται να ρίξει και η γνωστή αλυσίδα γυναικείων εσωρούχων Venus Victoria του ίδιου ομίλου, αρχής γενομένης το ερχόμενο Σάββατο με το κατάστημα που λειτουργεί στην Κηφισιά.
Ασφαλείς πληροφορίες της dealnews.gr, προσκείμενες στον όμιλο, αναφέρουν ότι το δρόμο που χάραξαν τα Sprider ακολουθούν και τα καταστήματα γυναικείων εσωρούχων Venus Victoria τα οποία ανήκουν στον ίδιο όμιλο καθώς και αυτά έχουν αναρτήσει αφίσες μπαζάρ. Tην αρχή για το κατέβασμα των ρολών θα κάνει το κατάστημα της Κηφισιάς το οποίο διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του το Σάββατο με τους εργαζομένους να φοβούνται για το ντόμινο και στα υπόλοιπα καταστήματα.
Ποια είναι τα Venus Victoria
Πρόκειται για ένα σύγχρονο fashion brand γυναικείων εσωρούχων με 10 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα (6 στην Αττική, 1 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Λάρισα και 1 στη Φθιώτιδα).
Τα προϊόντα της Venus Victoria περιλαμβάνουν συλλογές lingerie και bodywear, σειρές fashion και basic καλσόν, ποιοτικές κάλτσες όλων των τύπων, κορμάκια και μαγιό για το καλοκαίρι.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 ο όμιλος Χατζηιωάννου προχώρησε στη σταδιακή διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας, η οποία συνίσταται στην μονάδα παραγωγής ενδυμάτων, κάλτσας και καλσόν στην Ξάνθη καθώς και στην μονάδα της θυγατρικής στη Βουλγαρία ΕΒΡΟΚΟΜΕΡS LTD, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της μητρικής με στόχο την επικέντρωση στην εμπορία των επωνύμων προϊόντων ενισχύοντας το retail concept Venus Victoria.
 http://pinakio.blogspot.gr/2013/10/sprider-venus-victoria.html

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

"Ο τραμπούκος της χρονιάς" στο ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης


Το βραβείο του “τραμπούκου της χρονιάς” φαίνεται ότι διεκδικεί ένας οδηγός του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης.
Τα τέλη Αυγούστου είχε πρωταγωνιστήσει σε ρατσιστικό επεισόδιο στα Χανιά, όταν ανάγκασε μια Ρωσίδα τουρίστρια να καταβάλλει εισιτήριο για τα ανήλικα παιδιά της που δικαιούνταν δωρεάν μεταφορά με τον ισχυρισμό ότι τα δωρεάν εισιτήρια είναι μόνο για Ελληνόπουλα.
Χθες ο ίδιος οδηγός ξανακτύπησε.
Στο δρομολόγιο από Θεσαλλονίκη προς Χανιά όπου ήταν οδηγός, αρνήθηκε -κατά παράβαση του νόμου- να δεχτεί να ταξιδέψει στην καμπίνα του λεοφωρείου ένα σκυλάκι που συνόδευε μια γυναίκα, ενώ την ίδια ώρα μετέφερε ασυνόδευτο στον χώρο αποσκευών ακόμα ένα σκυλί.
Μετά την άρνηση του οδηγού να δεχτεί τη μεταφορά των δύο σκυλιών στην καμπίνα του λεοφωρείου, ειδοποιήθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η Προστασία των ζώων” και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας δύο φορές (στη Λάρισα και στη Λαμία) για να συμμορφωθεί.
Το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης καταδίκασε την τραμπούκικη συμπεριφορά του οδηγού με τον Προϊστάμενο Κίνησης Μιχάλη Τσουπάκη να ζητά δημόσια συγγνώμη και να διαβεβαιώνει ότι θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με την κείμενη στους χώρους αποσκευών των λεωφορείων απαγορεύεται η μεταφορά κάθε ζώου , ενώ επιτρέπεται η μεταφορά έως 2 κατοικίδιων υποχρεωτικά εντός της καμπίνας του λεοφωρείου, τα οποία θα πρέπει να είναι μέσα σε ειδικό κλουβί μεταφοράς και να έχουν θεωρημένο βιβλιάριο εμβολίων.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων δήλωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του οδηγού ώστε να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι:
"Ένα ακόμα περιστατικό απαράδεκτης συμπεριφοράς σε διαδρομή του ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνης, καταγγέλλει η Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων, Νατάσσα Μπομπολάκη, η οποία ενημερώθηκε  από επιβάτισσα  του υπεραστικού λεωφορείου που αναχωρησε  στις  11.30 πμ απο Θεσσαλονίκη  με προορισμό τα Χανιά και μετά το Ρέθυμνο, οτι ο οδηγός του λεωφορείου, αριθμός 61 και με πινακίδες κυκλοφορίας ΗΚΖ-7117, οτι μετεφερε ενα μικρόσωμο  ζώο, ασυνόδευτο   καθώς και το δικό της  μικρόσωμο επίσης ζώο στο χωρο των αποσκευών.
O "νταής"  οδηγός, παρά τις συστάσεις  των αρμοδίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τις προσπάθειες  της  ιδιοκτητριας του  ενός σκύλου αρνηθηκε  να μεταφέρει, ως όφειλε και υποχρεούτο    τα ζώα  στην καμπίνα  των επιβατών.


 

Στις εκκλήσεις της κοπέλας  η οποια  ετοιμαζόταν  να καλέσει την αστυνομία ο οδηγός φέρεται να  της ειπε: "Ή κατεβαινεις  τωρα απο το λεωφορείο μαζί με το σκυλί σου  και τις αποσκευές  σου  ή φευγω  τωρα αμεσως",  όλα αυτά εχοντας αναμένη την μηχανή του. Η κοπέλα αναγκάστηκε  να  ταξιδέψει  και  λιγο μετά  ενημέρωσε την κ. Μπομπολάκη για το περιστατικό.  
 
Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία αλλά και  το υπουργείο  Μεταφορών,  στο Σώμα  Επιθεωρητών Ελεγκτών του  Υπουργείου οι οποίοι και επικοινώνησαν αμέσως με τον Προεδρο  του ΚΤΕΛ  Χανίων, τον ενημερώνουν για  την σταση  του  οδηγού. Άμεσα ο κ. Τσουπάκης επικοινώνησε με τον  οδηγό και τουζήτησε να ανεβάσει  τα δυο ζώα  στην καμπίνα.
 
Παρά ωστόσο το γεγονός ότι ο οδηγός δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί, όταν το λεωφορείο έφτασε στην Λάρισα όπου στο σταθμό είχε ήδη φτάσει η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί και εκπρόσωποι των φιλόζωων διαπίστωσαν ότι τα δύο μικρόσωπμα σκυλάκια είχαν παραμείναι στη μπαγκαζιέρα του λεωφορείου...



 

Στη  σύσταση της αστυνομίας να τα ανεβάσει επάνω στο διάδρομο ο οδηγός απάντησε ότι άλλο οι άνθρωποι και άλλο τα ζώα!
 
Στην Λάρισα παρά  την κινητοποίηση  που ειχε γίνει, αρνήθηκε να τα ανεβάσει επάνω δηλώνοντας... αλλεργικός...ενώ διαβεβαιωνε  τους πάντες  εκεί ότι έχει μεταφέρει εκατοντάδες σκυλιά έτσι και κανένα δεν έπαθε τίποτα, ότι αερίζεται ο χώρος και δεν υπάρχει πρόβλημα. 
 
Εν τέλει οι δύο αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι εάν δεν ανεβάσει τα δύο σκυλιά επάνω θα αναγκαστούν να τον μεταφέρουν στο αυτόφωρο και να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας για την τύχη του λεωφορείου και των επιβατών. Η αστυνόμος ήταν πολύ δεκτική στο να προχωρήσει η διαδικασία αλλά σκεφτόταν την ταλαιπωρία όλων των επιβατών για αυτό του έδωσε χρόνο. Ακόμα και τότε ο οδηγός παρέμεινς ανένδοτος και εριστικός.
 
Με τα πολλά και με τις συστάσεις της αστυνομίας τα ανέβασε επάνω τα ζώα απειλώντας και την ιδιοκτήτρια του σκύλου ότι μπορεί τώρα να τα ανεβάσει αλλά θα τα πάρει στη Λαμία και θα τα πετάξει έξω..."
Βαρδής Καλογεράκης
 
 http://www.neatv.gr/el/14798/apisteiti-ipothesi-and-quot-maikias-and-quot-apo-odiio-toi-ktel-chanion-rethimnis.php

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Οριστική κατάλυση του Συντάγματος: Απαγορεύουν την ψήφο στους προφυλακισμένους βουλευτές

Οριστικά κατέπεσε σήμερα το δημοκρατικό προσωπείο του «συνταγματικού» τόξου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι προφυλακισμένοι βουλευτές του Κινήματος Παππάς και Λαγός, απευθυνόμενοι στις ...
Αρχές του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού αιτήθηκαν να μεταβούν αύριο στη Βουλή, προκειμένου να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση πρόκειται να διεξαχθεί συζήτηση και ψηφοφορία σχετικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας 6 βουλευτών (Ηλία Παναγιώταρου, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Ηλία Κασιδιάρη, Γεώργιου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα).

Το άιτημά τους δεν έγινε δεκτό και κατά συνέπεια στην αυριανή ψηφοφορία το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν νόθευσης της βούλησης του Σώματος και θα έχει χαρακτήρα πλασματικό. Όπως είναι γνωστό οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν χάνουν τα σχετικά δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα το άρθρο 70Α που προβλέπει το δικαίωμα επιστολικής ψήφου σε βουλευτές, θα έπρεπε να τύχει αναλογικής εφαρμογής στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η ουσία της διάταξης βρίσκεται στην αδυναμία φυσικής παρουσίας του βουλευτή στη συνεδρίαση.

Προφανώς, εν όψει και του επερχόμενου μνημονίου, οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στο καθεστώς και έπρεπε να εξαφανιστούν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5663.html

Mercedes: Ρύθμιση στον κινητήρα της Renault είναι το μυστικό των Red Bull και Lotus

Σε μια έξυπνη χαρτογράφιση του κινητήρα της Renault υποψιάζεται η Mercedes πως οφείλεται η ανωτερότητα των Red Bull και Lotus.

Με τις ελπίδες της Mercedes για την κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών να εξανεμίζονται, η γερμανική ομάδα έχει τη δική της θεωρία για τον λόγο που ο στόχος της δεν επετεύχθη. Οι ομάδες με κινητήρες της Renault κατέκτησαν τις θέσεις του βάθρου στους τελευταίους δύο αγώνες.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, πιστεύει ότι η Red Bull και η Lotus έχουν ένα πλεονέκτημα χάρη σε κάποια ειδική χαρτογράφιση του κινητήρα σε συνδυασμό με το σύστημα εξόδου των καυσαερίων.

"Αυτό που βλέπουμε είναι ότι από τη Σιγκαπούρη και μετά, η Red Bull έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Μετά, στην Κορέα, και η Lotus κέρδισε σε χρόνο περίπου 0,2 – 0,4 δευτερόλεπτα", δήλωσε ο Aυστριακός. "Το ερώτημα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι τι έχουν κάνει στη χαρτογράφιση του κινητήρα. Υπάρχει εκεί κάτι;" πρόσθεσε.

H νόμιμη χρήση ενός συστήματος που επεμβαίνει στην τροφοδοσία του κινητήρα, αρκετές φορές έχει παρουσιαστεί ως στοιχείο πως στη Red Bull παράνομα υπάρχει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης

Κατά τον T. Wolff, η υπεροχή των Red Bull και Lotus είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την ομάδα του που θέλει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ωστόσο, όπως επισήμανε είναι πολύ δύσκολη η απόφαση για το αν η Mercedes θα πρέπει να απαντήσει αυτή τη στιγμή στην υπεροχή των δύο ομάδων, θυσιάζοντας πόρους από το πρόγραμμα εξέλιξης του 2014.

armageddon-news.blogspot.com
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/mercedes-renault-red-bull-lotus.html

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ελληνίδα δημοσιογράφος εγκαταλείπει την εκπομπή λόγω εγκυμοσύνης!

«Το κενό που θα αφήσεις δεν αναπληρώνεται».
papadakisΤελευταία μέρα που ήταν σήμερα στο Πρωινό ΑΝΤ1 η Ντόρα Κουτροκόη, καθώς από Δευτέρα θα πρέπει να ετοιμαστεί για το ευτυχέστερο γεγονός της ζωής της, τον ερχομό του παιδιού της.
Ο Γιώργος Παπαδάκης την ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τις έδωσε τις ευχές του: «Να σου ευχηθούμε τα καλύτερα και σε ευχαριστούμε για ότι έκανες γι’ αυτή την εκπομπή».
Ο παρουσιστής έσπευσε να συμπληρώσει ότι θα περιμένουν την επιστροφή της: «Να ξέρεις, το κενό που θα αφήσεις δεν αναπληρώνεται. Σε περιμένουμε να ξανάρθεις».




Πηγή: http://maidanoi.com/ellinida-dimosiografos-egkatalipi-tin-ekpompi-logo-egkimosinis/#ixzz2hb8K9JR5

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη

AF358Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγο στην Κρήτη. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα. Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγο στην Κρήτη και συγκεκριμένα δυτικά των Χανίων. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου είχε μέγεθος 6R.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγο στην Κρήτη και συγκεκριμένα δυτικά των Χανίων. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου είχε μέγεθος 6R.
- See more at: http://arouraios.gr/2013/10/isxyri-seismiki-donisi-stin-kriti/#sthash.TUEBBuEg.dpuf

 at: http://arouraios.gr/2013/10/isxyri-seismiki-donisi-stin-kriti/#sthash.e7L1ZAoP.dpuf